Jorgen + Anne = prava ljubav (2011)

JORGEN + ANNE = SANT (Originalni naziv)

obiteljski

Simpatična 10-godišnjakinja zaljubljuje se prvi put u životu i uči da ljubav nije lagana

 
Režija: Anne Sewitsky
Scenarij: Kamillla Krogsven
Uloge: Maria Annette Tanderod Berglyd, Aurora Bach Rodal, Otto Garli, ...

Filmografija

Ovaj simpatičan film za djecu istinski je uživljen u umove malih bića desetogodišnjaka, do te mjere da je svijet odraslih samo blijeda pozadina dramatičnih zbivanja u glavicama i srcima glavnih junaka.

Anna (M. A. Tanderod Berglyd) ima svoju najbolju prijateljicu Beate (A. Bach Rodal), roditelje i brata. Vrlo je maštovita i zaigrana. U školi nije popularna, a nije ni osobito dobar đak. Anna i Beate možda bi rado bile na mjestu prelijepe, omiljene djevojčice Ellen (V. Fredriksen Verlo), ali samo u ponekim situacijama. Anna se iskreno pita: zašto djevojčice moraju biti princeze, a dječaci Vikinzi.

Kad se u njihovo susjedstvo doseli zgođušni vršnjak Jorgen (O. Garli), Anna se zaljubi na prvi pogled, no, na nesreću, i Ellen je bacila oko na njega i očekuje da odmah padne pred njezinim čarima. No, Anna i Beate će se potruditi da tako ne bude, a neka sredtsva kojima će se poslužiti nisu baš dobra... 

Film je bio nominiran za skandinavsku filmsku nagradu Amanda kao najbolji film, za režiju i scenografiju, a osvojio ju je za montažu.


Komentari (0)

Foto