Bubnjevi pobjede (2002)

DRUMLINE (Originalni naziv)

komedija drama tinejdžerski

Vođa limene glazbe angažira talentiranog mladog bubnjara da svira za prestižni koledž

 
Režija: Charles Stone III
Scenarij: Shawn Schepps, Tina Gordon Chism
Uloge: Nick Cannon, Zoe Saldana, Orlando Jones, Sean Taylor

Filmografija

Charles Stone III je iz elemenata sukoba i napetosti izvukao maksimum neizvjesnosti, a u mnogobrojnim scenama glazbenih nadmetanja ostvario domete koji podsjećaju na klasični holivudski mjuzikl. Rezultat je vrlo uspio film o sazrijevanju, jedan od rijetkih među mnogobrojnim američkim tinejdžerskim filmovima.

Devon Miles (N. Cannon) iz siromašne obitelji u njujorškom Harlemu zahvaljujući iznimnom talentu dobiva stipendiju za prestižni koledž u Atlanti gdje bi trebao nastupati za tamošnju limenu glazbu.Orkestri, potpomognuti plesačicama, svojim spektakularnim koreografiranim nastupima u poluvremenima utakmica svojih koledža ne samo pripomažu bodrenju momčadi nego se i međusobno natječu, a u društvu u kojem vlada natjecanje i u kojem se obožava uspjeh njihovi rezultati bitno utječu na status, pa i financiranje koledža koje predstavljaju.

Devon je najtalentiraniji bubnjar što ga dovodi u sukob s vođom banda Leonardom Robertsom (S. Taylor), a kada se otkrije da svira po sluhu, ali ne zna note, i s profesorom dr. Leejem (O. Jones). Uz to započinje vezu s Lailom (Z. Saldana) koja uživa u plesačkim nastupima, ali čiji dobrostojeći roditelji žele da studira filozofiju, a i ne prihvaćaju Devona...

 


Komentari (0)

Foto