Kategorija 8 (2013)

CAT. 8 (Originalni naziv)

akcija sf

Poigravati se sa Sunčevom energijom znači prizvati apokalipsu!

 
Režija: Kevin Fair
Scenarij:
Uloge: Matthew Modine, Maxim Roy, Ted Whittall, Trevor Hayes, Kate Drummond, ...

Filmografija

U duhu najboljih znanstveno–fantastičnih filmova koji isporučuju opasnosti koje prijete Zemlji, „Kategorija 8“ je pronašla svoju inspiraciju, tj. oružje destrukcije i kataklizme za koju je ljudska rasa sama kriva. Kako vlada uvriježeno mišljenje da će ljudi biti krivi za propast planeta, tako i suvremeni filmovi katastrofe proizlaze od iste pretpostavke, smišljajući razne scenarije kraja svijeta.

Znanstvenik Michel Ranger (Matthew Modine) obustavlja svoje istraživanje koje je financirala vlada kada shvati da ga se želi iskoristiti u vojne svrhe. Njegova zamjenica Jane (Maxim Roy) ipak nastavlja pokuse te dopušta Ministarstvu obrane da zaobiđe uobičajene protokole sigurnosti te testira disruptor visoke frekvencije koji koristi energiju Sunca. Ishod pokusa rezultira neočekivanom Sunčevom zrakom, koja prouzroči da ogroman smrtonosni oblak plazme krene prema Zemlji.

 

Glavnu ulogu u ovoj napetoj drami visoke produkcije i sjajnih efekata tumači poznati Matthew Modine, a u ostalim rolama našli su se Maxim Roy, Ted Whittall i Trevor Hayes, koji su odlično obavili svoj posao.

Komentari (1)

Foto