Atlas je slegnuo ramenima (2011)

Atlas Shrugged: Part I (Originalni naziv)

drama sf

Direktorica željeznice i čelični magnat udružuju snage u borbi protiv režima

 
Režija: Paul Johansson
Scenarij: John Aglialoro
Uloge: Taylor Schilling, Grant Bowler, Matthew Marsden, Edi Gathegi

Filmografija

Direktorica željeznice Dagny Taggart i čelični magnat Henry Rearden sklapaju savez kako bi se borili protiv sve autoritarnijeg režima u SAD-u.

Dagny Taggard inteligentno, hrabro i s integritetom vodi „Taggart Transcontinental“, najveću preostalu željezničku kompaniju u Americi, unatoč sustavnom nestajanju njezinih najboljih i najsposobnijih radnika. Privlači je industrijalac Henry Rearden, jedan od rijetkih ljudi čiji su genij i predanost vlastitim idejama ravni njezinima.

Reardenova superjaka metalna slitina „Reardenov metal“ budi nadu da će inovacija nadvladati silazak u anarhiju. S pomoću neprokušanog „Reardenova metala“, oni obnavljaju kritičnu Taggartovu prugu u Coloradu i utiru put naftnom titanu Ellisu Wyattu da raspiri plamen nove američke renesanse.

Nada ponovno raste kada Dagny i Rearden otkriju nacrt revolucionarnog motora baziranog na statičkom elektricitetu u napuštenoj tvornici strojeva, još jedan dokaz mračne teorije da „umni ljudi“ (mislioci, industrijalci, znanstvenici, umjetnici i drugi inovatori) „štrajkaju“ i nestaju iz društva.


Komentari (1)

Foto