Lassie (2005)

LASSIE 2005 (Originalni naziv)

komedija drama avantura

Najnovija verzija priče o najpoznatijem psu na svijetu koji nije samo heroj, on je legenda

 
Režija: Charles Sturridge
Scenarij: Charles Sturridge
Uloge: John Lynch, Samantha Morton, Peter O'Toole, Peter Dinklage, Gerry O'Brien...

Filmografija

Avanture Lassieja i njegovog najboljeg prijatelja Joea, vješto su adaptirane u rukama iskusnog redatelja Charlesa Sturridgesa, koji se vjerno držao izvornika Erica Knigtha. Zanimljivo je spomenuti da je Lassie u ovoj verziji priče, baš kao i svaki Lassie ranije u drugim verzijama, direktni potomak originalnog Lassieja.

Lassie spasi lisicu od pasa tragača koji pripadaju vojvodi od Rudlinga (Peter O’Toole) pa plemić poželi pametnog ovčara kupiti svojoj maloj unuci Cilli (Hester Odgers). No ovčar već ima prijatelje koji ga obožavaju - rudara Sama Carraclougha (John Lynch) i njegovu obitelj, suprugu Saru (Samantha Morton) i sina Joea (Jonathan Mason). No Sam je otpušten s posla i primoran je prodati vjernog psa kako bi obitelji pružio neki novčani oslonac. Iako je sada Lassie dio plemićke obitelji, nije zaboravio svoje stare prijatelje te im se u nekoliko navrata pokušava vratiti. Iživciran Lassiejevim ponašanjem, Rudling zapošljava Eddieja Hynesa (Steve Pemberton) da psa nauči poslušnosti.

U drugim ulogama pojavljuju se istinska filmska legenda Peter O’Toole, John Lynch, Samantha Morton te, kao neraskidivi i najbolji Lassiejev prijatelj Joe, Jonathan Mason. 


Komentari (0)

Foto