Kobni uron (1996)

CRASH DIVE (Originalni naziv)

akcija triler drama

Otmičarima nuklearne podmornice može se suprotstaviti samo jedan čovjek

 
Režija: Andrew Stevens
Scenarij: William C. Martell
Uloge: Michael Dudikoff, Frederic Forrest, Reiner Schone, Jay Acovone, Catherine Bell

Filmografija

Teroristi otimaju američku podmornicu opremljenu nuklearnim oružjem i vlastima postavljaju ultimatum. Ubojito oružje upotrijebiti će na američko tlu ako im se ne isplati svota od 100 milijuna dolara. Ova napata situacija zahtjevati će intervenciju iskusnog i hrabrog bivšeg marinca (Michael Dudikoff) koji jedini može spriječiti katastrofu.

Ekipa američne nuklearne podmornice Ulysses uspije spasiti žrtve velike brodske nesreće, ali se ispostavi da su to zapravo teroristi koji su inscenirali cijelu situaciju kako bi ukrali nuklearno oružje s podmornice.Opasnost može izbjeći samo bivši pripadnik elitne postrojbe SEAL (Michael Dudikoff), sada vojni savjetnik, sposoban ukrcati se u podmornicu pod morem. Termin "Kobni uron" označava iznenadno dodatno uranjanje podmornice zbog izbjegavanja detekcijskih radara, što je manevar koji nuklearna podmornica nikada ne bi smjela činiti zbog prirode svoga tereta.

Naravno, taj će manevar biti jedan od temeljnih scena ovog uzbudljivog akcijskog filma koji poznatu, "umri muški", premisu smješta na najnezgodnije moguće mjesto, u podmornicu. Sjajni Michael Dudikoff još je jednom dokazao što čini odličnog akcijskog glumca, spajajući fizičku pripremljenost sa sigurnim dramskim portretiranjem.


Komentari (0)

Foto