Potopljeni (2005)

Submerged (Originalni naziv)

akcija

CIA angažira plaćenika koji mora zaustaviti teroriste koji su oteli nuklearnu podmornicu

 
Režija: Anthony Hickox
Scenarij: Anthony Hickox, Paul de Souza
Uloge: Steven Seagal, Christine Adams, William Hope, Nick Brimble, Vinnie Jones, ...

Filmografija

Još od vremena kasnih 1980-ih godina kada se pojavio, američki glumac i stručnjak za borilačke vještine S. Seagal (Iznad zakona, Do kraja, Pod opsadom) jedna je od najvećih zvijezda akcijskih filmova. Iako mu se bliži šezdeseti rođendan, Segal ne odustaje od tumačenja uloga opasnih ljudi vičnih oružju i borilačkim vještinama, o čemu svjedoči i ovaj akcijski triler. Riječ je o uzbudljivoj i napetoj priči krcatoj jednostavnim i pamtljivim likovima i eksplozivnim sekvencama.

U američkom veleposlanstvu dolazi do bizarnog i krvavog incidenta u kojem pogibaju veleposlanik i agenti. Američke obavještajne službe za koje radi dr. Chappell (C. Adams) vjeruju kako je netko zahvaljujući umijeću kontroliranja tuđih mozgova naveo agente da pucaju jedni na druge te su u Urugvaj poslani specijalci. Upadnu u zasjedu, a preživjeli su zatočeni u terorističkoj bazi gdje im znanstvenik dr. Adrian Lehder (N. Brimble) ispire mozak kako bi postali neuništivi ubojice. Nakon neuspjeha prve misije na scenu stupa druga, sastavljena od prekaljenih vojnih specijalaca kojima zapovijeda karizmatični Cody (S. Seagal)...

Redatelj i scenarist filma Anthony Hickox (Waxwork, Princ Valijant) potomak je ugledne filmske obitelji, sin uglednog redatelja Douglasa Hickoxa i Oscarom nagrađene montažerke Anne V. Coates (Lawrence od Arabije).


Komentari (3)

Foto