Modni atelijer Fontana - svijet visoke mode (2011)

Atelier Fontana - Le sorelle della moda (Originalni naziv)

drama

Naoružane samo talentom i hrabrošću tri sestre odlaze u Rim

 
Režija: Riccardo Milani
Scenarij: Lucia Maria Zei
Uloge: Alessandra Mastronardi, Anna Valle, Federica De Cola, Anna Bonaiuto, ...

Filmografija

Tri sestre, koje u malome gradu rade kao prezaposlene švelje, odlaze u Rim. Počinju živjeti lagodnim životom te na kraju šivaju za istaknute pripadnike jet-seta. Hollywoodske zvijezde Anita Ekberg, Audrey Hepburn i Grace Kelly dolaze u Rim po haljine iz svojih snova.

1940-ih Micol Fontana bila je samo siromašna švelja iz maloga grada, ali kada otputuje u Rim sa svoje dvije sestre Zoe i Giovannom, upusti se u pustolovinu koja će svrstati njezino ime među velikane talijanske mode.

Međutim, Micol doživljava ljubav, velike kušnje i susrete koji će je potresti te zbog kojih će posumnjati u vlastiti talent i izgubiti svoje jedino dijete. Tijekom tih najbolnijih trenutaka u njezinom životu pomoći će joj jedan mladi liječnik. Uz njegovu podršku Micol će ponovno izgraditi vjeru u sebe te će se moći ponovno zaljubiti i uživati u životu.
Priča o Micolinom životu moderna je bajka koja govori o ambiciji, uspjehu i padovima, o smijehu i suzama, svili i čipki. Ovo je priča o romantičnim i bajkovitim haljinama nastalim iz mašte jedne žene koja je putem tih kreacija željela izraziti svoju vlastitu ženstvenost. Kreacije Micol Fontane i njezinih sestara postale su simbolom talijanske mode i elegancije diljem svijeta, a njihov san živi još i danas.
Ideja za snimanje serije nastala je nakon susreta s tada 97-godišnjom Micol Fontana. Autori su željeli televizijskoj publici prikazati priču te nevjerojatne žene koja ih je nadahnula svojom plemenitošću, energijom i ljudskosti. Slušajući je i diveći se krasnim haljinama koje su nekada pripadale Liz Taylor i Avi Gardner, bilo je jasno da je karijera ove kraljice talijanske visoke mode duboko isprepletena s onima njezinih dviju sestara. Od skromnih početaka u Rimu, do mukotrpnog pokretanja vlastite krojačnice za vrijeme rata, sve do osvajanja međunarodnoga jet-seta.
Od triju sestara Micol (rođena 1913.) zacijelo je bila najborbenija i najodlučnija u ostvarenju svojih snova. No imala je još jednu važnu osobinu: shvatila je da se žena prije svega želi svidjeti samoj sebi i da je haljina kao druga koža, koja mora izraziti jedinstvenost nečije osobnosti.

Komentari (1)

Foto