Jack i Bobby (2004)

JACK & BOBBY (Originalni naziv)

drama

Serija o braći od kojih je jedan budući predsjednik SAD-a

 
Režija: David Petrarca, Perry Lang, Michael Schultz
Scenarij: Erik Oleson, Barbie Kligman, Greg Berlanti
Uloge: Christine Lahti, Matt Long, Logan Lerman, Jessica Paré, Edwin Hodge, ...

Filmografija

Jack i Bobby McCallister bistri su sinovi ekscentrične samohrane majke dr. Grace McCallister. Graceina osobnost prirodna je sila predodređena da oblikuje živote dvojice dječaka i osigura jednome mjesto u povijesnim knjigama - kao predsjednika SAD-a.

16-godišnji Jack i 13-godišnji Bobby McCallister sinovi su ekscentrične dr. Grace McCallister, koja za njih ima vrlo ambiciozne planove. U gradiću Hart u Missouriju upoznajemo međusobne odnose dvojice braće, ali i ljudi koji formiraju njihove vrijednosti i osobnosti. Među njima je i Jackov najbolji prijatelj Marcus Ride, prelijepa vršnjakinja Courtney Benedict te Courtneyn otac Peter Benedict, naočiti privremeni dekan na Sveučilištu Plains State gdje je Grace uvažena i stroga profesorica povijesti.

Prvog Bobbyjevog dana u srednjoj školi Jack osjeća teret mlađeg brata. Grace očekuje da Jack, popularni školski sportaš, pomogne Bobbyju da ga učenici prihvate, no Jack može misliti samo na Courtney, a mlađi brat samo ga sramoti. Kad se Bobby nađe u ozbiljnoj nevolji, spašava ga baš Jack. Iako Grace ne želi da Bobby nauči teške životne lekcije bez njezine zaštite, Jack je prisiljava da se suoči s vlastitim slabostima i mlađemu sinu pruži potrebnu pažnju.

Radnja se zatim seli u 2049. godinu. Osoblje Bijele kuće i prva dama obraćaju se javnosti i govore o čovjeku koji je prebrodio i ono nemoguće te postao jedan od najvećih vođa svoga vremena...

Autor serije "Jack i Bobby" je Greg Berlanti, poznat po uspješnim serijama poput "Dawson's Creek", "Everwood" i "Braća i sestre". Serija prati odrastanje i sazrijevanje dva mladića kroz srednju školu. Mnogo konflikta stvoreno je između braće i njihove majke Grace. Njihova priča o odrastanju prikazuje se paralelno sa serijom intervjua koje daje predsjednik McCallister, a do kraja prve sezone nije poznato tko je od dva brata postao predsjednik.


Komentari (0)

Foto