Glazba za kitove (1994)

Whale Music (Originalni naziv)

komedija drama

U kući uz ocean čudan život vodi glazbenik Desmond Howl (M. Chaykin)

 
Režija: Richard J. Lewis
Scenarij: Paul Quarrington, Richard J. Lewis
Uloge: Maury Chaykin, Cynthia Preston, Paul Gross, Jennifer Dale, Kenneth Welsh, ...

Filmografija

Uz neprekidan šum oceana, Howl vrijeme provodi skladajući neku neobičnu melodiju, gotovo opsesivno opsjednut zvukom što ga proizvodi i nesvjestan svega drugoga, nemaran prema jelu, odijevanju, spavanju.

Desmond Howl živi sam. Jedno jutro otkrije u kući nepoznatu usnulu djevojku. Bez mnogo razgovora i bez objašnjavanja, njih dvoje prešutno razumiju jedno drugo koliko treba, ništa suvišno ne pitaju. Djevojka, Claire (C. Preston), ostaje kod Desmonda i on je malo-pomalo, isprva vrlo sramežljivo, upućuje u tajnu svoje glazbe i ono što pokušava stvoriti: glazbu koju će čuti kitovi. Desmond je očaran kad Claire kaže da je ono što sklada najljepša melodija koju je ikada čula...
Ovaj neobična drama, gotovo art-film, snimljena je prema nagrađenom romanu Paula Quarringtona (1953-2010), u režiji Richarda J. Lewisa. Glavni glumac M. Chaykin osvojio je nagradu Genie za uistinu izvrsno odigranu ulogu Desmonda Howla, a istu nagradu film je dobio za zvuk i originalnu pjesmu, a u nominaciji za Genie bio je kao najbolji kanadski film 1994., za režiju, scenarij i glazbu.

Komentari (0)

Foto