Opasna zona (1997)

DANGER ZONE (Originalni naziv)

akcija drama

Pirotehničar dobiva priliku da se napokon obračuna sa ljudima i događajima iz prošlosti

 
Režija: Allan Eastman
Scenarij: Jeff Albert, Danny Lerner
Uloge: Billy Zane, Robert Downey Jr., Cary-Hiroyuki Tagawa, Lisa Collins, Ron Silver

Filmografija

Američki pirotehničar Rick Morgan (Billy Zane) jedina je osoba koja može pronaći nestali toksični otpad u jednoj od zaraćenih zemalja istočne Afrike...

Nekoliko mjeseci prije povratka u Ameriku, Morgan je radio kao stručnjak za eksplozive u Africi, a njegovu je rutinu poremetio dolazak prijatelja, plaćenika Jima (Robert Downey Jr.). Zajedno s Jimom stigla je i pošiljka sumnjivog otpada, ali i skupina predvođena također plaćenikom, zlim Changom (Cary-Hiroyuki Tagawa), čiji je napad na rudnik prouzročio ekološku katastrofu.

Krivnja za ovaj nesretni događaj pada na nedužnog Morgana, koji biva deportiran natrag u domovinu. Kada Morganu pristupe UN-ovi stručnjaci za nuklearni otpad, on dobiva priliku za ispravljanje nepravde koju ne smije propustiti!

"Opasna zona" snimana je na biranim egzotičnim lokacijama Afrike, a od većine akcijskih filmova razlikuje se po jakoj glumačkoj postavi i zanimljivoj priči, koja u sebi krije kritiku suvremenog društva. Pored Billyja Zanea ("BloodRayne", "Mrtvo more"), odlično se snašao i Robert Downey Jr. ("U snovima", "Avantura"), a legendarnog filmskog negativca, Cary-Hiroyuki Tagawu ("Obračun u malom Tokiju", "Smrtonosna bitka"), ne treba posebno predstavljati. Film je režirao provjereni Allan Eastman, redatelj koji je stekao iskustvo na brojnim popularnim znanstveno-fantastičnim serijama poput "Zvjezdanih staza" i "Andromede".


Komentari (0)

Foto