Oči u oči s Muhammadom Alijem (2009)

FACING ALI (Originalni naziv)

dokumentarni biografski

Izvrstan dokumentarni film o životu i uspjesima poznatog prvaka Muhammada Alija

 
Režija: Pete McCormack
Scenarij:
Uloge: Muhammad Ali, George Chuvalo, Sir Henry Cooper, George Foreman, ...

Filmografija

Zahvaljujući ekskluzivnim intervjuima i dragocjenim snimkama nenadmašne karijere toga velikog prvaka, dokumentarni film oživljava Alijeva najdojmljivija suparništva te govori o njegovim trijumfima, tragedijama i njegovu nezaustavljivu duhu.

Muhammad Ali, trostruki svjetski prvak u teškoj kategoriji, porazio je gotovo sve vrhunske borce zlatnog doba boksa i postao simbol toga sporta naraštajima obožavatelja. Desetorica njegovih uvaženih suparnika odaju počast možda najomiljenijem i najinspirativnijem svjetskom sportašu uopće u ovom zadivljujućem dokumentarnom filmu, redatelja Petea McCormacka (Ustanak u Ugandi) i producenta Derika Murrayja (Hokejaške legende).

Od trenutka kada je 1960. osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Rimu, borac koji je stekao ime kao Cassius Clay zaokupio je pozornost svijeta i stubokom promijenio boksačku vještinu. Rječit, zgodan, karizmatičan i izravan, postao je ikona rastućih građanskih pokreta za ljudska prava i heroj milijuna ljudi diljem svijeta. Izniman zabavljač i briljantan strateg, Ali bi čitajući misli protivnika profitirao jednako kao i od svojih zapanjujućih tjelesnih sposobnosti. 

Fascinantnim i bliskim osobnim razgovorima s nekima od najistaknutijih suparnika "najvećeg od svih" - među kojima su Ken Norton, Earnie Shavers, Joe Frazier, George Foreman, Leon Spinks i Larry Holmes - film donosi priču o suvremenom profesionalnom boksu. Iznoseći ključna iskustva u ringu s Alijem, boksači nam prikazuju trenutke iz vlastitih dojmljivih karijera te pružaju jedinstven uvid u život čovjeka koji ostaje jedna od najvažnijih figura američke povijesti.


Komentari (2)

Foto