Ubojstvo u rezervatu (1992)

THUNDERHEART (Originalni naziv)

triler kriminalistički

Mladi agent indijanskog podrijetla riješava misterij ubojstva u rezervatu

 
Režija: Michael Apted
Scenarij: John Fusco
Uloge: Val Kilmer, Sam Shepard, Graham Greene, Fred Ward, Fred Dalton Thompson, ...

Filmografija

"Ubojstvo u rezervatu" inspirirano je stvarnim događajima u Dakoti tijekom sedamdesetih, a prati povijest skupine boraca za prava američkih domorodaca (AIM - American Indian Movement), koja se borila za povratak tradicionalnom načinu života.

Mladi FBI agent indijanskog podrijetla, Ray Levoi (Val Kilmer), stiže u indijanski rezervat smješten u južnoj Dakoti, kako bi istražio ubojstvo jednog Siouxa. Glavni osumnjičeni je lokalni aktivist Jimmy (John Trudell), no Ray uskoro posumnja da je cijeli slučaj namjerno iskonstruiran kako bi se prikrile brojne zloporabe ovlasti u rezervatu. Rayev stariji kolega, cinični agent Coutelle (Sam Shepard), pokušava zadržati istragu u mraku, no Ray na svoju ruku stupa u kontakt sa stanovnicima rezervata.Kada ga nepotkupljivi policajac (Graham Greene) indijanske krvi uputi u pravom smjeru, Ray shvati kako slučaj može biti riješen samo ako se prisjeti svojeg podrijetla...
Film je režirao provjereni Michael Apted ("Gorile u magli", "Nell"), a scenarij napisao John Fusco ("Praščić Babe", "Hidalgo"). Glumačka ekipa je redom izvrsna, posebice Val Kilmer i za Oscara nominirani glumac kanadskog podrijetla, Graham Greene.

Komentari (1)

Foto