I.Q. (1994)

I.Q. (Originalni naziv)

komedija romantika

Walter Matthau kao Albert Einstein koji pomaže mladiću da osvoji srce njegove nećakinje

 
Režija: Fred Schepisi
Scenarij: Andy Breckman
Uloge: Tim Robbins, Meg Ryan, Walter Matthau, Lou Jacobi, Gene Saks, Stephen Fry...

Filmografija

Einsteinova genijalnost svima nam je poznata, ali o Einsteinu - stručnjaku za ljubavne veze zasigurno nikad niste čuli. Kako osvojiti djevojku, pitanje je koje mori nebrojene muškarce diljem našeg planeta. Albert Einstein savjetuje - pretvarajte se da ste slavni fizičar!

Automehaničar Edward Walters (Tim Robbins) na prvi se pogled zaljubi u dražesnu Catherine Boyd (Meg Ryan), no ona je zaručena za lokalnog kretena, Jamesa Morelanda. Srećom za Eda, Catherinin ujak, ni manje ni više no - Albert Einstein (Walter Matthau), simpatizira ga i odluči mu pomoći u osvajanju Catherineinog srca. Pred Einsteinom je prilično zahtjevan zadatak - nije lako smušenog bezveznjaka pretvoriti u sjajnog viteza. No ne zaboravite - nikad ne potcjenjujte Einsteinov briljantni um ili, pak, neiscrpnu snagu ljubavi!

Zabavnoj, toploj romantičnoj komediji dodatnu zanimljivost daje činjenica da je jedan od najvećih glumaca svih vremena, Walter Matthau oživio genijalnog Alberta Einsteina, koji ovog puta postaje stručnjak za ljubavne jade. Sama imena protagonista ove neobične priče dovoljno govore o njezinoj kvaliteti - riječ je o svestranom umjetniku Timu Robbinsu, dobitniku Zlatnog globusa i nagrade za najboljeg glumca na Filmskom festivalu u Cannesu, i kraljici romantičnih komedija Meg Ryan ("Kada je Harry sreo Sally", "Romanca u Seattleu").

Komentari (0)

Foto