Zaštitnik (2000)

GUARDIAN (Originalni naziv)

akcija triler

Bivši marinac i njegov partner istražuju uzrok vala nasilja koje se širi podzemljem

 
Režija: John Terlesky
Scenarij: Gary J. Tunnicliffe, John Terlesky
Uloge: Mario Van Peebles, James Remar, Karina Lombard, Ice-T, Daniel Hugh Kelly

Filmografija

Mario Van Peebles, James Remar i Ice-T pokazat će nam kako svakome na svijetu treba zaštitnik.Dok se ogroman val nasilja širi gradskim podzemljem Los Angelesa, bivši marinac John Kross (Mario Van Peebles) na tragu je uzroku takvog ponašanja. Radi se o novoj, iznimno opasnoj drogi kaos...

Uz pomoć svog partnera Carpentera (James Remar), Kross ulazi sve dublje i dublje u samo podzemlje, otkrivajući vezu između droge i zastrašujuće sile oslobođene za vrijeme Zaljevskog rata, koji je Kross kroz posljednjih 12 godina očajnički pokušavao zaboraviti. Sada će se Kross naći u utrci s vremenom kako bi spriječio opće uništenje.

Temeljan zaplet napetog trilera "Zaštitnik" redatelja i scenarista Johna Terleskog navodi na pomisao kako je riječ o klasičnome policijskom filmu istrage, no neočekivani preokreti u radnji odvest će ovaj naslov i u polje znanstvene fantastike, kojoj autor pristupa iz duhovne sfere. Iako je sasvim razvidno kakva religiozna stajališta zastupa Terlesky, film je ovo koji sebi ne dozvoljava samodopadno propovijedanje pa ne postoji opasnost tjeranja onog dijela publike koji se samo želi zabaviti uz vrstan komad filmske akcije. Mario Van Peebles potpuno je uživljen u unutarnje dvojbe svoga lika, a među ostalim glumcima valja spomenuti Ice-T-ja, koji je nebrojeno puta pokazao kako je mnogo bolji glumac nego reper.


Komentari (0)

Foto