Izravni udar (2004)

DIRECT ACTION (Originalni naziv)

akcija triler kriminalistički

Iskusni policajac i mlada policajka pokušavaju skupiti dokaze protiv korumpiranih kolega

 
Režija: Sidney J. Furie
Scenarij: Sidney J. Furie, Greg Mellott
Uloge: Dolph Lundgren, Polly Shannon Donald Burda, Rothaford Gray, Conrad Dunn, ...

Filmografija

Nikad ne okreći leđa, čak ni onima za koje misliš da su na tvojoj strani! Velika akcijska zvijezda Dolph Lundgren je policajac koji je na najljuće protivnike naišao tamo gdje se nikada nije nadao - u vlastitoj postrojbi!

Frank Gannon (Dolph Lundgren) iskusni je policajac, veteran brojnih opasnih zadataka i složenih istraga, bivši član D.A.U.-a (Direct Action Unit), specijalne postrojbe elitnih policajaca zadužene za bande, drogu i prostituciju. Međutim, jedinica je to u kojoj služe i neki korumpirani policajci, koji osim provođenja zakona jednako predano rade i na njegovom kršenju. Gannon pred tim ne može zatvoriti oči pa FBI-u otkriva hijerarhiju korumpiranosti policije Los Angelesa. Naravno, njegovi dojučerašnji kolege s tim se neće pomiriti pa Gannon, uz pomoć lijepe mlade policajke Billie Ross (Polly Shannon), ima jedan dan kako bi prikupio dodatne dokaze i uspio preživjeti.

"Izravni udar" čisti je akcijski film na kakve se posljednjeg desetljeća sve teže nailazi pa će svi obožavatelji toga kultnog žanra doći na svoje gledajući ga. Redatelj Sidney J. Furie suvereno rukovodi eksplozivnim akcijskim scenama i uzbudljivom radnjom, ne zanemarujući pritom ni složeniji podkontekst odanosti i prijateljstva. Legendarni Dolph Lundgren ("Rocky IV", "Univerzalni vojnik", "Johnny Mnemonic") još uvijek nije izgubio ni mrvicu svoje okretnosti i fizičke spreme, pokazujući čime je zaradio status ikone žanra.


Komentari (0)

Foto