Dva prijatelja (2002)

DUE AMICI (Originalni naziv)

komedija drama

Film o prijateljstvu i nesebičnosti između dvojice Sicilijanaca iz radničkog miljea

 
Režija: Spiro Scimone, Francesco Sframeli
Scenarij: Spiro Scimone
Uloge: Francesco Sfameli, Spiro Scimone, Teresa Saponangelo, Felice Andreasi, ...

Filmografija

Pino (S. Scimone) i Nunzio (F. Sfameli) dvojica su Sicilijanaca koji žive i rade na periferiji jednoga velikoga grada. Jedan je po zanimanju ribar, a drugi je tvornički radnik, i oni dijele isti krov nad glavom. Iako zbog vlastitih obaveza rijetko komuniciraju, njihovi se razgovori svode na seriju infantilnih Nunzijevih pitanja Pinu, na koje potonji uglavnom odgovara škrto, ali smatrajući se jako pametnim...

Njihova se ustaljena svakodnevica iznenada nađe u krizi, nakon što ih zadese dva događaja: Nunzio neočekivano dobije otkaz u tvornici, i gotovo istodobno naleti na zavodljivu čistačicu stubišta, Mariju (T. Saponangelo). Može li se iz toga razviti ljubav?

"Due amici" dopadljiv je talijanski film o prijateljstvu i nesebičnoj solidarnosti između dvojice Sicilijanaca iz radničkog miljea koji, tražeći sreću i bolji, ispunjeni život, nailaze na poslovne, a i ljubavne probleme. Uz izvrsno ocrtane, komične junake koji, s pravim mesinskim dijalektom i jednostavnom životnom filozofijom, izvrsno ocrtavaju mentalitet ljudi iz južne Italije, film pruža ugodnu zabavu te neke dirljive trenutke vezane uz intimne preokupacije likova. Film su režirali njegovi glavni glumci, Spiro Scimone i Francesco Sframeli, poznati talijanski kazališni redatelji i glumci.


Komentari (0)

Foto