subota, 22.06.2024 00:27

Stax Records: Legende soula (2024)

STAX: Soulsville, U.S.A. (Originalni naziv)

glazba dokumentarni

Priča o odvažnoj skupini pojedinaca koji su stvarali glazbu po svojim uvjetima

Do 1973. Stax Records bio je jedan od najutjecajnijih producenata soul glazbe, lansirajući izvođače kao što su Otis Redding, Isaac Hayes, Booker T. & the MG's i Sam & Dave. U sljedeća dva desetljeća borbeni autsajder izrastao je iz skromne obiteljske trgovine pločama i studija u Memphisu u globalnu diskografsku kuću. Dokumentarna serija producentice i redateljice Jamile Wignot prati odvažnu skupinu pojedinaca koji su stvarali glazbu po svojim uvjetima – rušeći rasne barijere, definirajući eru i ostavljajući trajno glazbeno nasljeđe. Sadrži remasterirane arhivske snimke nastupa i intimne intervjue s ključnim igračima u izvanrednoj povijesti izdavačke kuće, detaljno opisujući nevjerojatnu priču o nastanku kultnog studija i odajući počast njegovoj glazbi i legendarnim umjetnicima.
 

Do 1973. Stax Records bio je jedan od najutjecajnijih producenata soul glazbe, lansirajući izvođače kao što su Otis Redding, Isaac Hayes, Booker T. & the MG's i Sam & Dave. U sljedeća dva desetljeća borbeni autsajder izrastao je iz skromne obiteljske trgovine pločama i studija u Memphisu u globalnu diskografsku kuću.

Dokumentarna serija producentice i redateljice Jamile Wignot prati odvažnu skupinu pojedinaca koji su stvarali glazbu po svojim uvjetima – rušeći rasne barijere, definirajući eru i ostavljajući trajno glazbeno nasljeđe. Sadrži remasterirane arhivske snimke nastupa i intimne intervjue s ključnim igračima u izvanrednoj povijesti izdavačke kuće, detaljno opisujući nevjerojatnu priču o nastanku kultnog studija i odajući počast njegovoj glazbi i legendarnim umjetnicima.

Komentari (0)

Foto