četvrtak, 20.06.2024 23:10

Riječna pustolovina Michela Rouxa (2024)

Roux Down the River (Originalni naziv)

dokumentarni

Legendarni chef putuje rijekom Temzom u potrazi za novim, uzbudljivim receptima

sez.1 ep.1Michel Roux plovi prekrasnom Temzom od obiteljskog restorana u Brayu do ušća Temze, gdje se ulijeva u Sjeverno more. Stat će na mnogim mjestima uz obalu i uživati u jelima, upoznati kuhare, mjesne uglednike i povijest toga kraja.
 
Režija:
Scenarij:
Uloge: Michel Roux Jr.

Filmografija

Chef Michel Roux u novoj je pustolovini, ovaj put rijekom Temzom niz koju traži i upoznaje nove ljude koji s njim dijele nesvakidašnje recepte.

U prvih pet epizoda ovog gastronomskog putovanja, koje će nam nastaviti donositi gastronomske užitke poznatih kuhara s raznih svjetskih rijeka, otkrit ćemo koje nam specijalitete donosi Temza. Dok plovi ovom velikom britanskom rijekom, od mirnih voda Braya do ludih valova otvorenog mora, Michel pravi pauze na svom putovanju kako bi gledateljima pokazao najbolje turističke i kulinarske atrakcije na rijeci. Obilazeći važna povijesna mjesta i otkrivajući zanimljivosti o povijesti Temze, Michelle upoznaje lokalno stanovništvo i polako otkriva tajne lokalne kuhinje. Potaknut tim iskustvima, na brodu kojim plovi Temzom odlučuje pripremati ukusna jela prema receptima koje je dobio od lokalnih kuhara. Michel uživa pripremati obroke u svojoj maloj brodskoj kuhinji, a jela koja kuha nevjerojatno su ukusna. Od jednostavne zimske salate od povrća, poslužene uz kremastu skutu od sira, do nevjerojatnih okusa raviola od jastoga, Michelle priprema jedinstvena jela koja su pravi raj za nepce.

Komentari (0)

Foto