utorak, 28.05.2024 21:14

John Stonehouse (2023)

Stonehouse (Originalni naziv)

komedija drama biografski

Britanski političar lažira vlastitu smrt

sez.1 ep.2John Stonehouse morao je prekinuti boravak u luksuznom hotelu u Melbourneu jer je Sheila Buckley posumnjala da joj prisluškuju telefon. Uselio se u neku rupu kako bi se pritajio, ali izašao je u jazz-klub i družio se sa simpatičnim stanovnicima kvarta. Kako je bio blago pripit, platio je čekom i time privukao pozornost australske policije. Za to vrijeme u Engleskoj laburisti su izgubili na važnom glasanju u parlamentu. Osim toga, nakon izvanrednih izbora u četvrti West Woolwich vladajući imaju većinu od samo jednog zastupnika pa Stonehouseov nestanak postaje sve važniji. Na sam Badnjak Stonehouse je uhićen i ispitan. Isprva se mislilo da je on nestali lord Lucan, ali suočen s dodatnim pitanjima i dokazima Stonehouse je sve priznao. Morao je nazvati Barbaru, koja je sebe i djecu već dugo pripremala na to da se Stonehouse više nikad neće vratiti. Budući da Stonehouse ne želi dati ostavku, Wilson je poslao svoju najbližu suradnicu Betty Boothroyd kako bi nagovorila Barbaru da ode u Australiju. Nakon što je onamo stigla, Barbara mora trpjeti Stonehouseove priče o njegovim tobožnjim psihičkim problemima, a i činjenicu da je ondje Sheila. Trojac zajedno živi u kući na skrivenoj lokaciji izvan grada. Wilson je čvrst u nakani da vrati Stonehousea u Englesku i moli australskog veleposlanika za uslugu.
 
Režija: N/A
Scenarij: N/A
Uloge: Matthew Macfadyen, Simon Greenall, Kevin McNally, Dorothy Atkinson, ...

Filmografija

Trodijelna britanska dramska serija o vrtoglavom usponu i padu zastupnika u parlamentu Johna Stonehousea, koji je lažirao vlastitu smrt. Ovo je senzacionalna istinita priča o cijeni uspjeha, stresu kojem su izloženi političari te tome kako su se stavovi prema mentalnom zdravlju promijenili u posljednjih 50 godina.

Naizgled savršen život ovog istaknutog člana laburističke vlade Harolda Wilsona i mirnog obiteljskog čovjeka počinje se raspadati početkom 1970-ih, kada ga optuže za prijevaru i špijunažu. Ispostavi se da je Stonehouse, dok se uspinjao na političkoj ljestvici, ljubovao sa svojom tajnicom Sheilom Buckley, ali i održavao veze s češkim obavještajnim službama, što dovodi u pitanje njegov brak i karijeru. Kad se nađe na udaru supruge Barbare, medija i državne obavještajne službe, Stonehouse smišlja nevjerojatan plan za bijeg koji će ga odvesti u Miami, Melbourne i na kraju - ruku pod ruku sa Sheilom - na optuženičku klupu Visokog kaznenog suda u Londonu. I to dok u svojim rukama drži sudbinu premijera Wilsona koji je izabran tijesnom većinom.

Komentari (0)

Foto