srijeda, 29.05.2024 06:41

Najčudesniji domovi na svijetu (2017)

The World's Most Extraordinary Homes (Originalni naziv)

dokumentarni

Ove nevjerojatne kuće arhitekti su projektirali na ekstremnim lokacijama diljem svijeta

sez.1 ep.4Piers i Caroline najprije će otići na grčki otok Antiparos i posjetiti kuću s devet spavaćih soba koja je skrivena pod zemljom, a istodobno ima spektakularan pogled na more. Sljedeća postaja odvest će ih u zelene doline u švicarskim Alpama. Slijedi kuća na Južnom otoku Novog Zelanda, koja je izgrađena pod zemljom da bi se što manje odrazila na prirodno okružje. Caroline i Piers na kraju će otići biciklom u uistinu posebnu podzemnu kuću u prirodnom rezervatu nadomak Amsterdama u Nizozemskoj.
 
Režija: N/A
Scenarij: N/A
Uloge: Caroline Quentin, Piers Taylor, David Hertz, Svein Lund

Filmografija

Neki su domovi uklopljeni u prirodno okružje na spektakularan način - bilo da su izgrađeni na strmoj litici, ugniježđeni u šumi, postavljeni na vrh planine ili skriveni pod zemljom. Nagrađivani arhitekt Piers Taylor i glumica i zaljubljenica u nekretnine Caroline Quentin istražit će niz nevjerojatnih kuća koje su arhitekti projektirali na ekstremnim lokacijama diljem svijeta.

U prvoj sezoni ove dokumentarne serije Piers i Caroline putovat će od Sjeverne Amerike preko Australije i Azije do Europe i istražiti domove na obali, u šumi, u planinama i pod zemljom. Ondje će prenoćiti, jesti i provesti neko vrijeme da bi otkrili kako su dojmljivo projektirane kuće istodobno arhitektonski dragulji i praktični domovi.

Komentari (0)

Foto