ponedjeljak, 27.05.2024 10:46

Najčudesniji domovi na svijetu (2017)

The World's Most Extraordinary Homes (Originalni naziv)

dokumentarni

Ove nevjerojatne kuće arhitekti su projektirali na ekstremnim lokacijama diljem svijeta

sez.1 ep.2Putovanje počinje u prastaroj šumi pinija nadomak Madrida, gdje je jedan arhitekt imao zadatak ugnijezditi suvremenu kuću među stabla. Piers i Caroline potom će otići u SAD i posjetiti dvije kuće u gorju Catskill u državi New York. Posljednja je postaja selo Piha na Novom Zelandu, u kojemu je jedna kuća izgrađena u šumi s endemskim stablima pohutukawa (Metrosideros excelsa).
 
Režija: N/A
Scenarij: N/A
Uloge: Caroline Quentin, Piers Taylor, David Hertz, Svein Lund

Filmografija

Neki su domovi uklopljeni u prirodno okružje na spektakularan način - bilo da su izgrađeni na strmoj litici, ugniježđeni u šumi, postavljeni na vrh planine ili skriveni pod zemljom. Nagrađivani arhitekt Piers Taylor i glumica i zaljubljenica u nekretnine Caroline Quentin istražit će niz nevjerojatnih kuća koje su arhitekti projektirali na ekstremnim lokacijama diljem svijeta.

U prvoj sezoni ove dokumentarne serije Piers i Caroline putovat će od Sjeverne Amerike preko Australije i Azije do Europe i istražiti domove na obali, u šumi, u planinama i pod zemljom. Ondje će prenoćiti, jesti i provesti neko vrijeme da bi otkrili kako su dojmljivo projektirane kuće istodobno arhitektonski dragulji i praktični domovi.

Komentari (0)

Foto