Pokvareni grad (2006)

Dirty Work / Bad city (Originalni naziv)

drama kriminalistički

Zapletena priča o trojici muškaraca čiji se putevi susreću u slijepoj ulici kriminala

 
Režija: Bruce Terris
Scenarij: Bruce Terris
Uloge: Lance Reddick, Austin Pendleton, Michael McGlone, Nutsa Kukhianidze

Filmografija

Manning (Lance Reddick) je pokvareni, razočaran policajac; Julian (Austin Pendleton), kralj droge i prostitucije i ubojica te Frank (Mike McGlone), okrutni političar koji će uništiti sve što mu se nađe na putu kako bi ostvario svoje ciljeve. Njihovi putevi se susreću u slijepoj ulici seksa, ubojstva i dvostrukih igara u ovoj nezaboravnoj utrci kriminala i opakih strasti na ulicama Chicaga.

Tijela dviju žena pronađena su masakrirana. Prva žrtva je ljubavnica mafijaškog bossa, kralja prostitucije i droge na ulicama Chicaga, Juliana (Austin Pendleton), dok je druga nesretna žena supruga odvjetnika i beskrupuloznog političara, Franka (Michael McGlone). Lokalni čuvari reda na čelu s pokvarenim policajcem Manningom (Lance Reddick) isprva smatraju da se radi o psihotičnom ubojici koji djeluje nasumično, no veza između žrtava ipak postoji.
 

U najboljoj maniri noir žanra, snimljen je odličan triler o trojici muškaraca čiji životi se isprepleću kroz dvostruke igre i ubojstva. Glavne uloge ponijeli su Lance Reddick, kojeg će gledatelji prepoznati iz dvije velike hit serije posljednjih godina - „The Wire“ i „Fringe“, te Michael McGlone i Austin Pendleton, koji su svoje uloge odradili s lakoćom i majstorski, kao i lijepa Nutsa Kukhianidze. 


Komentari (0)

Foto