Dečko koji zabrinjava (2010)

Worried About The Boy (Originalni naziv)

drama

Dramatična priča o ikoni 80-ih, Boy Georgeu

 
Režija: Julian Jarrold
Scenarij: Tony Basgallop
Uloge: Douglas Booth, Jonny Burt, Mathew Horne, Dean Fagan, Andy Quine

Filmografija

Dramski prikaz života popularnog pjevača Boya Georgea. U suštini ovo je priča o odrastanju 19-godišnjeg dečka koji se doselio u London kako bi se osamostalio te je postao utjecajan dio kulta mode

Posljednjih 30-ak godina, George O'Dowd priličan je broj puta krasio novinske naslovnice. Ovaj film posebno je usredotočen na period između 1980. i 1982., uoči uspjeha s hitom „Do You Really“, koji mu je promijenio život. Život u skvotu u Ulici Great Titchfield, redoviti posjeti „Blitz Clubu“, zaljubljivanje i odljubljivanje, fotografiranje zbog svoga nevjerojatnog izgleda, osnivanje benda... sve su to iskustva o kojima svaki 19-godišnjak sanja. George O'Dowd postao je slavan širom svijeta zato što je bio svoj. 

Prvi nastup Boya Georgea na „Top of the Popsu“ bio je najvažniji televizijski događaj 1982. godine; najavio je dolazak novog doba u modi i pop-glazbi. Film na ironičan način prikazuje odlučnost Boya Georgea da se izdigne iz mase – čak i mase toliko osebujne kao što su posjetitelji „Blitz Cluba“. Njegov uspjeh bio je bez presedana i promijenio je stav cijele generacije o glazbi i spolnosti.


Komentari (0)

Foto