Zapovjednik i roda (2012)

Il comandante e la cicogna (Originalni naziv)

komedija

Usamljeni muškarac zaljubi se u siromašnu umjetnicu

 
Režija: Silvio Soldini
Scenarij: Doriana Leondeff
Uloge: Valerio Mastandrea, Alba Rohrwacher, Giuseppe Battiston, Luca Zingaretti, ...

Filmografija

Leo je vodoinstalater koji odgaja dvoje djece tinejdžera, Eliju i Maddalene, posvećen isključivo poslu i kući. Diana je umjetnica bez prebijena novčića, ali puna snova, u strahu od svoga kućevlasnika. Njihove se sudbine isprepletu…

Leo je vodoinstalater koji se svakog dana muči kako bi odgojio dvoje tinejdžera, Eliju i Maddalene, balansirajući između posla i kuće, gdje se njegova rasipna i ljupka žena Teresa svako malo pojavljuje i opet nestaje.

Diana je siromašna umjetnica koja iščekuje životnu priliku i u problemima je zbog neplaćanja najamnine. Njezin je kućevlasnik Amanzio, čudak koji je napustio svoj posao zbog novog načina života i koji u jednom od svojih pohoda upozna Eliju, s kojim sklopi neobično prijateljstvo.

Leo i Diana upoznaju se u uredu Malaffana, bahatog prevarantskog odvjetnika. Leo završi u njegovu uredu kad je otkrio da je njegova kći, bez svog znanja, obilježena kao pornozvijezda na internetu. Diana svoje vrijeme provodi ondje slikajući freske na zidu ureda, primorana na to zbog ekonomskih razloga, udovoljavajući odvjetnikovoj apsurdnoj opsjednutosti megalomanijom.

Njihove priče isprepleću se u simboličnom gradu našeg doba, pod strogim, ironičnim pogledima kipova Garibaldija, Verdija, Leopardija, koji sa svoga čvrstoga gledišta komentiraju sudbinu Italije koja se sve više otuđuje. Ipak, ima još onih koji snivaju i nadaju se: Elia, koji prati let rode, simbola renesanse i priliku za novi početak za Lea i Dianu.


Komentari (0)

Foto