Crno Zrcalo II (2012)

Black Mirror II (Originalni naziv)

triler drama sf

Napeta miniserija koja zadire u kolektivnu nelagodu suvremenog svijeta

 
Režija: Bryn Higgins, Owen Harris, Carl Tibbetts
Scenarij: Charlie Brooker
Uloge: Hayley Atwell, Domhnall Gleeson, Daniel Rigby, Chloe Pirrie, ...

Filmografija

Crnohumorna drama nudi pogled na to kako je tehnologija preobrazila gotovo sve aspekte naših života prije nego što smo stigli išta poduzeti.

U proteklom desetljeću tehnologija je preobrazila gotovo sve aspekte našeg života prije nego što smo stigli išta poduzeti. U svakom domu, na svakom stolu, na svakom dlanu - plazma ekran, monitor, smartphone - crno zrcalo naše egzistencije u 21. stoljeću.
Naše se poimanje stvarnosti mijenja. Klečimo pred oltarima "Googlea" i "Applea", algoritmi "Facebooka" poznaju nas intimnije od naših roditelja. Imamo pristup svim informacijama svijeta, ali nedovoljno prostora u mozgu da apsorbiramo išta dulje od 140 znakova jednog "tweeta". "Crno zrcalo" hibrid je "Zone sumraka" i "Tales of the Unexpected", koji zadire u našu kolektivnu nelagodu oko suvremenog svijeta.
Tri samostalne epizode oštroumne su i napete satirične priče o paranoji zbog tehnologije i sve su plod fikcije: neke su komične, neke šokantne, ali posve drukčije od svega što ste dosad vidjeli na televiziji.

Komentari (0)

Foto