subota, 25.05.2024 10:45

Kineski zid s Ashom Dykesom (2023)

The Great Wall with Ash Dykes / The Great Wall of China with Ash Dykes (Originalni naziv)

dokumentarni

Jedinstvena dokumentarna serija koja prati višestrukog svjetskog rekordera

sez.1 ep.4Ash kampira pokraj Kineskog zida čekajući izlazak sunca, vježba borilačke vještine s prvakom Unutarnje Mongolije, uči tehnike preživljavanja od stručnjaka za pustinje i traga za izgubljenim gradom.
 
Režija: Simon Wise
Scenarij: N/A
Uloge: Ash Dykes

Filmografija

Ash Dykes, ekstremni sportaš iz Ujedinjenog Kraljevstva, kreće na putovanje prateći Kineski zid, upoznavajući lokalno stanovništvo, istražujući njegovu povijest, čak i roneći kroz potopljene dijelove.

Ekstremni sportaš iz Ujedinjenog Kraljevstva Ash Dykes, nositelj triju svjetskih rekorda, predstavlja svoju najnoviju avanturu - golemo putovanje uz Kineski zid u duljini od 21.000 kilometara. Nakon što je ostvario podvige poput samostalnog prelaska pustinje Gobi i plovidba gustom džunglom Madagaskara, Ash sa strahopoštovanjem gleda u veličinu Kineskog zida. Prilikom dvomjesečnog istraživanja tog kineskog nacionalnog i kulturnog parka, prikazuje raznoliku baštinu zida građenu tisućljećima godina i susreće lokalno stanovništvo čiji su životi isprepleteni sa zidom koji uranja u njihovu kulturu i tradiciju. Od letenja iznad kultne građevine do istraživanja njezina podrijetla, pa čak i ronjenja kroz njegove potopljene dijelove. Ash se upušta u priliku koja se pruža jednom u životu - otkrivanje misterije i ljepote Kineskog zida uz svoju strast prema istraživanu i otkrivanju.

Komentari (0)

Foto