utorak, 07.05.2024 20:15

Kraljevstvo snova (2022)

Kingdom of Dreams (Originalni naziv)

dokumentarni

U središtu ove priče su Barnard Arnault i François Pinault

sez.1 ep.3Bernard Arnault sukobljava se sa suparničkim tajkunom Françoisom Pinaultom u borbi za prevlast nad Kraljevstvom snova. Ratni plijen su brendovi koje kupuju i dizajneri koje angažiraju. Arnault si je već izgradio impozantno carstvo, ali uz pomoć Toma Forda i Domenica De Solea Pinault naglo postaje velika opasnost Arnaultovoj dominaciji. Tom i Dom ubrzo ponavljaju uspjeh koji su postigli u Gucciju na Pinaultovoj najnovijoj akviziciji, Yves Saint Laurentu, poznatoj pariškoj modnoj kući koja je sad u Pinaultovu vlasništvu. A tada počinju tražiti nova imena koja će dodati popisu Grupe Gucci. U međuvremenu Arnaultove zijezde osvajaju sve pred sobom. Marc Jacobs napokon opravdava povjerenje koje mu je tajkun poklonio i pretvara Louisa Vuittona u globalni brend. John Galliano pobire ovacije sa svakom spektakularnom revijom koju postavlja za Kuću Dior. Međutim, Tom i Dom su svjesni da jedan od Arnaultovih čarobnjaka nije zadovoljan. Usprkos ovacijama koje dobiva u Givenchyju, Alexandera McQueena sve više frustrira to da ni njegov osobni položaj ni položaj njegove kuće nisu dovoljno visoko u Arnaultovim očima. Planira bijeg, a Tom i Dom počinju s njim tajne pregovore o kupnji njegovog londonskog brenda, sve kako bi tog dizajnera preoteli Arnaultu.
 
Režija: N/A
Scenarij: N/A
Uloge: Dana Thomas, Domenico De Sole

Filmografija

Dobrodošli u Kraljevstvo snova: zavodljivo carstvo ljepote, glamura, moći i novca koje je oblikovala ekipa izvanrednih likova. U središtu ove priče su Barnard Arnault i François Pinault, dvojica nemilosrdnih, ambicioznih francuskih inovatora koji postaju ogorčeni protivnici u borbi za prevlast nad nekoć prestižnim, a sada propalim kućama visoke mode. Kako bi ih preobrazili u globalne brendove, oni regrutiraju kreativnu briljantnost četvorice čarobnjaka modnog dizajna.

Iz Londona dolaze John Galliano i Alexander McQueen, ikonoklasti iz radničke klase koji drastično mijenjaju modu. Iz New Yorka dolaze Marc Jacobs i Tom Ford, dvojica američkih sanjara koji kreću u obnovu dviju od najvećih europskih luksuznih modnih kuća. Ta četvorica čarobnjaka prodaju tajkunima svoja imena u zamjenu za slavu i bogatstvo. U međuvremenu, tajnovita čarobnica stila Anna Wintour posreduje između svijeta trgovine i svijeta kreativnosti, šireći i snažeći moć i utjecaj svojeg carstva Vogue. I dok se sudbine ovih sedam likova kreću prema zajedničkoj točki, nastaje novo zlatno doba mode prikrivajući mračnu i ponekad brutalnu kaljužu koja vreba ispod te blještave površine. Ali koji će od tih likova premoćno zavladati ovim Kraljevstvom snova?

Komentari (0)

Foto