srijeda, 17.04.2024 09:17

Razotkrijmo Italiju (2013)

Italy Unpacked (Originalni naziv)

dokumentarni

Uživajte u putovanju Italijom

sez.4 ep.3Na posljednjoj etapi putovanja, Andrew i Giorgio odlaze u Veneto, na sjeveroistoku Italije. No neće posjetiti Veneciju, najpoznatiji grad u ovoj pokrajini, nego će krenuti stopama venecijanskih trgovaca kroz njihovo veliko kopneno carstvo. Putovanje će započeti berbom školjaka koje će Giorgio pripremiti sa špagetima usred venecijanske lagune. Zatim će otići vidjeti nevjerojatne freske u Padovi i ploviti rijekom Brentom s krasnim Palladijevim vilama. U Vicenzi će se diviti jednoj od najljepših slika u Italiji, Isusovu krštenju Giovannija Bellinija. Andrew i Giorgio završit će svoje putovanje ondje gdje su ga i Mlečani završili, na vrhu Dolomita, jednom od čudesnijih krajolika u Italiji.
 
Režija: N/A
Scenarij: N/A
Uloge: Giorgio Locatelli, Andrew Graham-Dixon

Filmografija

Kritičar umjetnosti Andrew Graham-Dixon i poznati chef Giorgio Locatelli otkrivat će bogatu kulturnu baštinu Italije i istraživati povijest, kulturu, hranu, umjetnost i krajolike ove zemlje.

Andrew i Giorgio putuju od vrha pete dramatičnom istočnom obalom Italije. Posjetit će spektakularne špilje, barokni dragulj Lecce i još mnoga druga mjesta. Zatim će proći kroz srce Italije i pokrajine Le Marche i Umbriju. Razgledat će povijesne lokalitete kao što su renesansni grad Urbino, Apenine i zeleno srce Italije, pokrajinu Umbriju. Dvojac će na kraju otputovati na sjeveroistok Italije. Posjetit će Padovu zbog nevjerojatnih fresaka, plovit će rijekom Brentom i diviti se čudesnim Palladijevim vilama, i za kraj, nevjerojatnom krajoliku Dolomita.

Komentari (0)

Foto