Slom (1997)

BREAKDOWN (Originalni naziv)

akcija triler

Na putu u novi, bolji život bračni par zadesi tragedija skrojena po naumu suludih otmičara

 
Režija: Jonathan Mostow
Scenarij: Jonathan Mostow
Uloge: Kurt Russell, J.T. Walsh, Kathleen Quinlan, M.C. Gainey, Jack Noseworthy

Filmografija

Izvrstan, nepredvidljiv akcijski triler "Slom" u potpunosti je autorsko djelo Jonathana Mostowa, koji je zamislio priču, napisao scenarij te ga naposljetku i uobličio u film, kojim je pokazao kako od malog broja filmskih sastojaka i ekonomično raspoređenih detalja može napraviti djelo koje ni po čemu ne zaostaje za raskošnijim spektaklima.

Kurt Russell je čovjek koji si neće dozvoliti slom, nego će napraviti sve što je potrebno kako bi opet vidio svoju suprugu.Jeff (Kurt Russell) i Amy (Kathleen Quinlan) sele se u Kaliforniju vozeći se preko cijele zemlje, uživajući u prirodnim ljepotama i najljepšem društvu. Međutim, automobil im se pokvari u najnezgodnijem trenutku, usred pustinje kojom satima nitko ne prolazi, sve dok se ne pojavi prijateljski nastrojen vozač kamiona, koji povede Amy sa sobom, kako bi iz restorana pozvala pomoć. Nakon nekoliko sati, Jeff se počinje brinuti te otiđe do restorana u kojem saznaje kako nitko nije vidio njegovu suprugu, a i vozač tvrdi kako ga je očigledno zamijenio s nekim drugim jer on nije poveo nikakvu ženu. Jeff je na rubu ludila, svjestan kako mu je supruga oteta, ne znajući kome može, a kome nikako ne smije vjerovati.

Sjajni Kurt Russell pokazao je kako treba spojiti dramsku glumu uloge čovjeka na rubu očaja i fizički nastup akcijske zvijezde. U epizodnim ulogama ističe se uvijek sjajni J.T. Walsh, jedan od najpoznatijih holivudskih negativaca posljednjih desetljeća.

 


Komentari (5)

Foto