Kako se udati za milijunaša (1953)

HOW TO MARRY A MILLIONAIRE (Originalni naziv)

komedija drama romantika

Priča o tri Pepeljuge koje žele pronaći svoju sreću u životu udajom za bogataša

 
Režija: Jean Negulesco
Scenarij: Nunnually Johnson, Zoe Akins
Uloge: Marylin Monroe, Betty Grable, Lauren Bacall, David Wayne, Rory Calhoun, ...

Filmografija

"Kako se udati za milijunaša" zabavna je komedija o, kako kaže pjesma iz filma, tri Pepeljuge koje žele pronaći svoju sreću u životu udajom za bogataša. Ovaj općepoznati kliše na vrlo je zabavan način iskarikiran, glavni ženski likovi mu ozbiljno i sa stopostotnom predanošću pristupaju, a njihovi muški kandidati, svaki na svoj način prihvaćaju njihovu igru.

Tri nerazdvojne prijateljice po zanimanju manekenke - ozbiljna i poduzetna Schatze (L. Bacall), zavodnica Paula (M. Monroe) koja je iskompleksirana što mora nositi naočale i vrckasta Loco (B. Grable), unajmljuju luksuzni stan na Manhattanu želeći radikalno promijeniti svoje živote. Naime, zasićene životarenjem odluče pronaći prikladnog mladoženju sa sedmeroznamenkastim iznosom na bankovnom računu.

I, doista, one krenu u potragu za svojim ciljem: Schatze, koja iza sebe ima iskustvo braka sa siromašnim čovjekom, naleti na bogatog udovca koji joj se učini kao dobra partija usprkos velikoj razlici u godinama, Loco upozna oženjenog biznismena s kojim pristane otići na izlet nadajući se da će upoznati njegove podjednako imućne prijatelje, a Paula će naletjeti na sumnjivog tipa koji će joj se predstaviti kao naftni magnat. Ipak, njihova nastojanja neće poći onako lako kako su mislile...

Film je ujedinio snage triju poznatih hollywoodskih ljepotica: Lauren Bacall, poznatiju iz filmova četrdesetih u kojima joj je partner bio Humphrey Bogart, Betty Grable, slavni pin-up iz tridesetih i četrdesetih te Marilyn Monroe koja je s ovim filmom, kao i komedijom Gentlemen Prefer Blondes potvrdila svoj status novog seks simbola i definitivno utrla put slavi super zvijezde.


Komentari (1)

Foto