Hugh Laurie - Copper Bottom Blues (2013)

Hugh Laurie - Copper Bottom Blues (Originalni naziv)

glazba dokumentarni

Poznati ''Dr. House'' odlazi na glazbeno hodočašće Amerikom kako bi saznao više o glazbi

 
Režija: Matthew Fife, Kari Lia
Scenarij: Mark Collins
Uloge: Hugh Laurie

Filmografija

U nedavno snimljenom glazbenom dokumentarcu koji prati promociju novog albuma ''Didn't Rain'' Hugh Laurie vodi vas u glazbeno hodočašće Amerikom kako bi pronašao i predočio što više priča o bluesu i countryju, glazbi rođenoj u toj golemoj zemlji.

Englez fasciniran američkom glazbom sjeća se svog djetinjstva i prvih preslušavanja koncerta Professora Longhaira s broda Queen Mary u Long Beachu, Kaliforniji. Potaknut upravo tom crticom iz života, Hugh Laurie putuje zakutcima Amerike prije nego što će i Professoru Longhairu u čast odsvirati koncert na istom tom brodu. Putem ka cilju, Hugh posjećuje studio Raya Charlesa i svira na njegovom pianu. Dalje na putovanju susreće se s Muddyjem Morganfieldom, sinom blues velikana Muddyja Watersa, te pjeva u duetu s Joolsom Hollandom.

Hugh Laurie poznatiji je, naravno, u ulozi naslovnog lika iz televizijske serije Dr. House, a album ''Didn't Rain'' je njegov drugi u karijeri. Osim niza glazbenika u njegovom Copper Bottom Bandu na snimanju je sudjelovao i velikan Taj Mahal, što je Hughu bila posebna čast. Hugh Laurie tako je pristupio nizu popularnih glumaca koji su i glazbenici, poput Russellla Crowea ili Kevina Costnera. 


Komentari (0)

Foto