Obitelj za Bobbyja (2011)

BRINGING UP BOBBY (Originalni naziv)

komedija

Priča filma dijelom je nadahnuta osobnim doživljajem Amerike autorice Famke Janssen

 
Režija: Famke Janssen
Scenarij: Famke Janssen
Uloge: Milla Jovovich, Bill Pullman, Marcia Cross, Rory Cochrane, Spencer List, ...

Filmografija

Obiteljska humorna krimi-drama s popularnom Millom Jovovich debitantski je redateljski projekt njezine cijenjene kolegice i nekadašnje Bond-djevojke Famke Janssen ("Zlatno oko", trilogija "X-Men", "96 sati", "96 sati: Istanbul").

Bježeći pred prošlošću te želeći započeti mirniji i bolji život, vješta ukrajinska prevarantica Olive (M. Jovovich) s 10-godišnjim sinčićem Bobbyjem (S. List) stigne u američku državu Oklahomu. Odlučna sinu biti najbolja moguća majka, Olive će se u ostvarenju tog cilja osloniti na pomoć starog poznanika Walta (R. Cochrane). No unatoč tome Bobby ubrzo počne iskazivati problematično ponašanje, podjednako u školi kao i u konzervativnom provincijskom okruženju. Nakon što se dječak počne zbližavati s Kentom (B. Pullman) i njegovom suprugom Mary (M. Cross), Olive će shvatiti da bi je njezina kriminalna prošlost uskoro mogla sustići. Svjesna da u tom slučaju mora pronaći najpogodnije skrbnike za Bobbyja, Olive će biti prisiljena donijeti neke teške odluke...

Kako bi osigurala sredstva za realizaciju svog redateljskog prvijenca za koji potpisuje i scenarij, ambiciozna Famke Janssen je prihvatila ulogu vještice u hitu "Ivica i Marica: Lovci na vještice", a zarađeni honorar omogućio joj je i angažiranje zvučnih glumačkih imena, Billa Pullmanaa ("Dok si spavao", "Izgubljena cesta", "Dan nezavisnosti") i Marcije Cross ("Loš utjecaj", serije "Everwood", "Kućanice").


Komentari (0)

Foto