Poslije nasilja (2012)

Autoreiji: Biyondo / Outrage Beyond (Originalni naziv)

akcija kriminalistički

Policijska akcija raspiri rat između dviju kriminalnih organizacija

 
Režija: Takeshi Kitano
Scenarij: Takeshi Kitano
Uloge: Takeshi Kitano, Toshiyuki Nishida, Tomokazu Miura, Ryo Kase, Hideo Nakano

Filmografija

S filmom "Autoreiji" iz 2010., japanska scenaristička, redateljska i glumačka legenda Beat Takeshi Kitano ostvario je trijumfalni povratak yakuza žanru, kojim se i proslavio. Sada, s nastavkom "Autoreiji: Biyondo", još je jedanput pokazao svoj jedinstveni nihilistički i neobično duhoviti senzibilitet prema tokijskom podzemlju u ovoj ultranasilnoj zamršenoj priči o časti, osveti i izdaji.

Kada iz Tokijskog zaljeva izvuku auto s tijelom jednog od najistaknutijih istražitelja banda, policija odmah pokrene lov na organizirani kriminal te postavi korumpiranog Kataoku na čelo istrage. Jedva dočekavši da se ulaguje suparničkim zločinačkim obiteljima Sanno i Hanabishi, Kataoka surađuje s obje strane te spletkama ostvaruje profitabilan angažman kao dežurni pokvareni policajac za yakuze.
Međutim kada odlučna akcija protiv Katoa, predsjednika odbora obitelji Sanno, završi neuspjehom, Kataoka zatraži pomoć bivšega gangstera Ohtomoa, koji ima vlastite razloge zbog kojih želi ukloniti Katoa i njegova masnog podšefa Ishiharu: davnu izdaju koja je omogućila Katou uspon na vlast, a teško ranjenom Ohtomou donijela zatvor.

Komentari (1)

Foto