ponedjeljak, 01.04.2024 21:02

Režim (2024)

The Regime (Originalni naziv)

drama

Autoritarni režim je pred raspadom

Ova crnohumorna i politički intrigantna miniserija, s dobitnicom Oscara i Emmyja Kate Winslet u glavnoj ulozi, prati jednu godinu unutar suvremenog autoritativnog režima koji se počinje raspadati. Vođa fiktivne nacije u "Srednjoj Europi", kancelarka Elena Vernham, nije dugo napuštala palaču... i postajala je sve više paranoična i nestabilna. Dok tuguje zbog gubitka oca i gradi političko partnerstvo s SAD-om, Elena pronalazi pouzdanika u Herbertu Zubaku (Matthias Schoenaerts), nestabilnom vojniku koji je sudjelovao u smrtonosnom rudarskom prosvjedu. Dok njezin suprug, savjetnici i kućno osoblje s mješavinom zbunjenosti i užasa promatraju Zubakov utjecaj na kancelarku i geopolitiku, Elenini pokušaji da projicira moć na svjetsku pozornicu dovode do raspadanja i palače i zemlje oko nje.
 
Režija: N/A
Scenarij: N/A
Uloge: Kate Winslet, Hugh Grant, Andrea Riseborough, Martha Plimpton, ...

Filmografija

U seriji glume Kate Winslet, Matthias Schoenaerts, Guillaume Gallienne, Andrea Riseborough, Martha Plimpton i Hugh Grant. Izvršni producenti su Will Tracy, koji je ujedno i showrunner i scenarist, Frank Rich, Tracey Seaward, Kate Winslet, Stephen Frears i Jessica Hobbs.

Mračno komična serija od šest epizoda priča priču o životu unutar zidova modernog autoritarnog režima koji se počinje rasplitati. Nakon što neko vrijeme nije izlazila iz palače, kancelarka Elena Vernham (Kate Winslet) postala je sve više paranoična i nestabilna kada se okrenula nestabilnom vojniku, Herbertu Zubaku (Matthias Schoenaerts), kao malo vjerojatnom pouzdaniku. Kako Zubakov utjecaj na kancelarku nastavlja rasti, Elenini pokušaji da proširi svoju moć na kraju rezultiraju raspadom i palače i zemlje oko nje.

Komentari (0)

Foto