Crveni planet (2000)

RED PLANET (Originalni naziv)

akcija triler sf

Astronauti zbog odumiranja Zemlje istražuju Mars, ali nailaze na neočekivane probleme

 
Režija: Antony Hoffman
Scenarij: Chuck Pfarrer
Uloge: Val Kilmer, Carrie-Anne Moss, Benjamin Bratt, Tom Sizemore, Simon Baker, ...

Filmografija

Kada se herojska ekipa koju čini šest astronauta zaputi na najvažniju svemirsku misiju 21. stoljeća, doći će do šokantnih otkrića! Mars možda jest opor i negostoljubiv, ali nikako nije napušten...

U skoroj budućnosti život na Zemlji naći će se u velikoj opasnosti jer planet polako umire. Jedno od očajničkih rješenja osnivanje je kolonije na negostoljubivome Marsu pa svjetski moćnici okupljaju skupinu znanstvenika sa zadatkom odlaska u prvu ljudsku ekspediciju na crveni planet. Šest će astronauta morati nadvladati međusobne razlike i ideološka neslaganja kako bi preživjeli ne samo oni, nego i čovječanstvo u cjelini.

Kada im se oprema nepovratno pokvari, bit će primorani osloniti se jedni na druge jer im strano okružje Marsa neće dozvoliti lako izvršenje misije, a brojna pitanja o njihovoj sudbini, Bogu i prirodi svemira vapit će za odgovorima. Još od prvih ozbiljnijih proučavanja, Mars zauzima posebno mjesto u mitologiji svih zainteresiranih za svemirska prostranstva i izvanzemaljski život.

Redatelj Antony Hoffman po priči je Chucka Pfarrera, koji je i napisao scenarij, snimio uzbudljiv znanstveno-fantastični triler o pokušaju koloniziranja tog nepristupačnog planeta, spajajući akcijske elemente temeljnog žanra s ozbiljnim propitivanjem uloge i sudbine čovjeka. Film još jednim odličnim nastupom nosi Val Kilmer, ali ne smijemo zanemariti ni ostatak ekipe koju čine slavna imena Carrie-Anne Moss, Benjamin Bratt, Simon Baker i jedan od najboljih holivudskih glumaca posljednjih petnaestak godina, Tom Sizemore.


Komentari (1)

Foto