Pobješnjeli Max 2 (1981)

MAD MAX 2 (Originalni naziv)

akcija triler avantura

Legendarni usamljenik i lutalica Max, putuje cestama Australije u potrazi za gorivom

 
Režija: George Miller
Scenarij: Terry Hayes, George Miller
Uloge: Mel Gibson, Bruce Spence, Mike Preston, Max Phips, Vernon Wells, Kjell Nilsson

Filmografija

Budućnost neće pripasti pokornima, kako su nas stoljećima uzalud uvjeravali. Budućnost će pripasti spremnima na beskompromisnu borbu. Budućnost pripada pobješnjelom Maxu...

Nekoliko godina nakon što je osvetio smrt svoje supruge, djeteta i partnera koje su ubili pripadnici zloglasne bande pod vodstvom Toecuttera, bivši policajac Max Rockatansky (Mel Gibson) luta cestama post-apokaliptične Australije, tražeći gorivo, hranu i ostalo potrebno za puko preživljavanje.
Max nailazi na skupinu preživjelih koje terorizira banda brutalnih motociklista na čelu koje stoje Humangus (Kjell Nilsson) i njegov najbolji ratnik Wez (Vernon Wells). Zajednica unajmi Maxa da im pomogne prebaciti njihovu zalihu benzina i boriti se za slobodan život bez straha.
Drugi dio možda i najboljega akcijskog serijala svih vremena, australske post-apokaliptičke sage o pobješnjelom Maxu, "Mad Max 2" je snimljen nakon velikog uspjeha prvog dijela, koji je, po sudu brojnih obožavatelja, i nadmašio. Redatelj George Miller i ko-scenarist Terry Hayes učinili su to kako čvršćom pričom i boljim dijalozima, tako i uvjerljivošću i brutalnošću akcijskih scena. Slavni Mel Gibson opet je odradio fantastičan posao, kojim se svijetu počeo predstavljati kao akcijski lunatik, što je tip uloge kakve je prvo s radošću prihvaćao, a onda se kasnije trudio izbjeći, ali posebna je poslastica nezaboravan nastup Kjella Nilssona u ulozi nemilosrdnog Humangusa.

Komentari (18)

Foto