Wolverine (2013)

The Wolverine (Originalni naziv)

akcija avantura fantastika

Neprijatelj iz prošlosti uvuče Wolverina u novu avanturu

 
Režija: James Mangold
Scenarij: Scott Frank, Mark Bomback
Uloge: Hugh Jackman, Famke Janssen, Will Yun Lee, Svetlana Khodchenkova

Filmografija

Smješten nekoliko godina nakon događaja iz film "X-Men: The Last Stand" film nam donosi priču o Wolverinovim avanturama u Japanu. Nakon suočavanja sa svojim psihičkim i fizičkim ograničenjima i unutrašnje borbe sa svojom besmrtnošću, Wolverine će postati snažniji no ikad.

Legendarni lik iz X-Mena počinje novo epsko putovanje u suvremenom Japanu u filmu Wolverine. Film je nadahnut hvaljenom pričom iz Marvelovih stripova kada Logana (Hugh Jackman), stoljećima stari mutant poznat pod imenom Wolverine, namame u Japan koji nije vidio od Drugog svjetskog rata - i u skriveno carstvo jakuza i samuraja.
Logan se odjednom nađe u bijegu s tajanstvenom, lijepom nasljednicom i po prvi put se mora suočiti s idejom vlastite smrtnosti. Putovanje će ga više nego ikada gurnuti do emocionalnog i fizičkog ruba, ali će također otkriti i heroja koji se u njemu skriva. Logan će biti primoran boriti se s vrlo moćnim neprijateljima, mutantima i ljudima, ali i duhovima iz vlastite prošlosti. Dok se sa svojim kandžama od adamantija bori sa samurajskim mačevima i probija kroz labirint ljubavi, izdaje i časti, spoznat će istinsku cijenu besmrtnog života.
O FILMU
"Ova priča odvodi Wolverinea u svijet koji se vrlo razlikuje od ičega što smo prije vidjeli u X-Men filmovima," rekao je Hugh Jackman koji je i producent filma. "Drugačiji je vizualno i po tonu. Priča je puna scena borbe, ali najveća bitka od svih je ona unutar Logana - između čudovišta i ljudskog bića."
Wolverine je lik koji se prvi put pojavio 1974. godine i to na zadnjoj stranici stripa Nevjerojatnog Hulka - koji nagoviješta njegovo pridruženje grupi heroja-mutanata poznatoj pod imenom X-Men. Uskoro će postati poznat u cijelom svijetu po svojim kandžama od adamantija, moći samoiscjeljenja i divljim napadima bijesa, zahvaljujući kojima je postao zvijezda među superherojima.
Wolverine je u osamdesetima uistinu postao jedna od zvijezda u miniseriji koju su osmislili pisci Chris Claremont i legendarni umjetnik Frank Miller ("The Dark Knight", "Sin City"). U seriji Wolverine odlazi sam u Japan i nađe se u vrtlogu zločina, izdaje i časti usred kojeg je primoran suočiti se sa svojom nevjerojatnom snagom i neotkrivenom dotad slabošću. Dok se po prvi put trudi nositi sa svijetom koji jedva razumije po prvi put u životu pronalazi unutarnji osjećaj pravde.

Komentari (7)

Foto