Marie Kroyer (2012)

Marie Kroyer (Originalni naziv)

drama biografski

Priča o braku slikara Marie i P.S. Kroyera

 
Režija: Bille August
Scenarij: Peter Asmussen
Uloge: Birgitte Hjort Sorensen, Soren Satter-Lassen, Sverrir Gudnason, Tommy Kenter

Filmografija

Marie Kroyer udana je za jednog od najslavnijih danskih slikara i život joj je privilegiran i ispunjen. S vlastitim umjetničkim težnjama, Marie se bori da otkrije svoj identitet dok izlazi nakraj s muževim sve čudnijim ponašanjem.

Početkom 20. stoljeća Marie je udana za svjetski poznatoga danskog slikara P. S. Kroyera. Njih dvoje jedan su od najcjenjenijih i najslavnijih parova u zemlji. Najveći ljudi tog doba, političari, poslovni ljudi, plemići, znanstvenici, pisci i članovi kraljevske obitelji, žele da ih naslika Kroyer, a on može tražiti bilo koju cijenu.

Pitanje je časti i ugleda da vas on naslika. Marie, koja krasi nekoliko Kroyerovih slika, smatra se najljepšom ženom u Europi. Zajedno s njihovom kćeri Vibeke uživaju u najboljem što život pruža: zabavama, šampanjcu i raskoši.

Međutim to je samo uljepšana površina. Ispod toga krije se pravi pakao. Kroyer boluje od kliničke depresije i sifilisa. Od optimističnog i vedrog čovjeka u trenutku se pretvara u mahnito čudovište zapjenjenih usta bez ikakvih ograničenja, što vrijedi i za njegov odnos s Marie i Vibeke...


Komentari (0)

Foto