Pripravnici (2013)

The Internship (Originalni naziv)

komedija

Mogu li se složiti starija i nova generacija pa makar se radilo o radnom mjestu iz snova?

 
Režija: Shawn Levy
Scenarij: Vince Vaughn, Jared Stern
Uloge: Vince Vaughn, Owen Wilson, Rose Byrne, Will Ferrell, Aasif Mandvi, ...

Filmografija

Dvojica muškaraca u četrdesetim godinama života nedavno su dobili otkaz. Sad pokušavaju ponovno stvoriti karijeru i zapošljavaju se kao pripravnici u uspješnoj kompaniji koja se bavi Internetom - ni manje ni više nego u Google-u. Mali problem između ostalih izaziva činjenica da im šefovi imaju 20 godina.

Billy (Vince Vaughn) i Nick (Owen Wilson) prodavači su čije je karijere jednostavno torpedirao dolazak digitalnog doba. Pokušavajući do­kazati da ih vrijeme nije pregazilo, usprkos nevjerojatno slabim izgledima uspijevaju se ubaciti u Google. No to je samo pola bitke. Sada se moraju natjecati sa skupinom najprobranijih mladih studenata i tehnoloških genija kako bi dokazali da je nužda doista majka svih izuma. Billyju i Nicku istekao je rok valjanosti ili se barem tako čini. Otkrivaju da je u novom digitalnom dobu Google mjesto gdje snovi postaju zbilja, a kako bi zaradili priliku ko­riste sve vještine koje posjeduju kako bi se postali Nooglers (pripravnici u Googleu, kombinacija riječi new/nov i Google), a kasnije možda i Googlers
ZANIMLJIVOSTI
Googlers - Nadimak rezerviran za iskusne stalne zaposlenike kompanije Google.
Nooglers - Pripravnici u Googleu, kombinacija riječi new/nov i Google.
Google su osnovali Larry Page i Sergey Brin tijekom doktorskog studija na Sveučilištu Stanford, a Sergey Brin dvije cameo uloge u filmu.

- Google upravlja s više od milijun poslužitelja diljem svijeta, procesirajući više od milijarde zahtjeva i oko dvadeset i četiri petabajta korisničkog sadržaja svakog dana.
- U 2012. Alexa je rangirala Google kao drugo najposjećenije web mjesto na Internetu.
- Ime Google poteklo je od pogrešno napisane riječi googol, broja jedan iza kojeg slijedi sto ništica, a koji je odabran kao simbol sposobnosti tražilice da ponudi ogromne količine informacija.
- U svibnju 2011. broj korisnika tražilice premašio je milijardu.
- U Fortune Magazineovom godišnjem popisu najboljih poslodavaca Google je bio na prvom mjestu 2007., 2008. i 2012.
- Google je 2006. zaposlio samo 5000 novih zaposlenika (Nooglers) od 1 000 000 prijavljenih.
- Googleova korporativna filozofija temeljena je na načelima prema kojima je na prvom mjestu zaposlenik, a neka od njih su: "Možete zarađivati bez da činite zlo", "Možete biti ozbiljan čovjek i bez da nosite odijelo", "Rad bi trebao biti izazovan, a izazov bi trebao biti zabavan".
- Googleovo sjedište naziva se Googleplex.
- Zaposlenici mogu besplatno jesti 24 sata dnevno u 25 restorana.
- Ako se zbog Google-a udebljate 15 kilograma, moguće je besplatno vježbati u teretani.
- Masaže su besplatne.
- Google daje 5000 dolara za kupnju hibridnog automobila.
-Googleplex ima unutarnji tobogan na dva kata, vanjsko igralište na odbojku na pijesku, kuglanu, boćalište, bazen, stijenu za penjanje, igraonice, skutere, šarene bicikle i jedistveno uređeni radni prostor.

Komentari (1)

Foto