Dućan čuda gospodina Magoriuma (2007)

MR. MAGORIUM'S WONDER EMPORIUM (Originalni naziv)

komedija obiteljski fantastika

Dućan u kojem čuda ne prestaju

 
Režija: Zach Helm
Scenarij: Zach Helm
Uloge: Dustin Hoffman, Natalie Portman, Jason Bateman, Ted Ludzik, Zach Mills, ...

Filmografija

"Čudnovati dućan gospodina Magoriuma" neobično je maštovit, šarolik, lijep film u kojemu je svaki kadar ispunjen bojama, neobičnim predmetima, likovima i licima punim magije i dražesti. Po maštovitosti i originalnim idejama nadmašuje mnoge slavnije filmove o magičnim trgovinama i tvornicama igračaka, a priča filma, koja djeluje kao da je nastala prema nekom slavnom dječjem romanu, zamisao je scenarista i redatelja Zacha Helma.

Priča o najneobičnijem, najfantastičnijem i najdivnijem... magičnom dućanu igračaka na svijetu. Molly Mahoney (N. Portman) radi u Magičnom dućanu igračaka g. Magoriuma (D. Hoffman), a pomaže i dječak Eric Applebaum (Z. Mills), zadužen za šešire. G. Magorium zaposli računovođu, Henryja Westona (J. Bateman), da sredi račune. U veselom čarobnom dućanu nešto se počinje mijenjati kad g. Magorium kaže da odlazi. Ma koliko g. Magorium nagovarao svoj dućan da bude dobar, dućan nikako ne prihvaća njegov odlazak...
Zach Helm, kojemu je ovo bila prva režija dugometražnog igranog filma, poznati je američki filmski scenarist, a najpoznatiji i najnagrađivaniji je njegov scenarij za film Otkucaji života (2006). Film je bio nominiran za Golden Trailer kao najbolji igrano-animirani film 2008. godine, a Zach Mills bio je nominiran za nagradu Young Artist.

Komentari (0)

Foto