Otok mrtvih (2000)

ISLAND OF THE DEAD (Originalni naziv)

triler horror

Grupa ljudi zatočenih na napuštenom otoku nastoji preživjeti napade nadnaravnih muha

 
Režija: Tim Southam
Scenarij: Peter Koper, Tim Southam
Uloge: Malcolm McDowell, Talisa Soto, Bruce Ramsay, Kent McQuaid, Mos Def, ...

Filmografija

Bogati poduzetnik planira investirati u otok na kojemu trenutačno caruje smrt, ali duše umrlih imaju sasvim druge planove. Kad padne noć, mnoge će mračne tajne biti otkrivene...

Policijska istražiteljica Melissa O’Neil (Talisa Soto) prati dvojicu zatvorenika, od kojih je jedan Tony Matos (Bruce Ramsay), sa zadatkom da ukopaju mrtve u grobnici Hart Islanda. U isto vrijeme na otok putuje i bogati poduzetnik Rupert King (Malcolm McDowell) sa svojim inženjerom. Cilj mu je ondje izgraditi grad za siromašne.

No već samo postavljanje kamena temeljca kao da pušta s lanca nešto zastrašujuće. Naime, trajekt koji je doveo putnike na otok mora se vratiti u Manhattan, ali nestao je Kingov inženjer i grupa ga ostaje tražiti. Iznenada, priroda podivlja i niotkud se pojavi misteriozan oblak nadnaravnih muha koje napadaju grupu. Nakon što jedan od zatvorenika umre od uboda muhe, ostatak skupine sakrije se u grobni ured.

Muhe ne prestaju napadati i skupina zahvaćena panikom je zarobljena, a jedini preživjeli ostanu Melissa, Tony i King. Počinje njihova borba za život, no mrtve duše više od ičega žele ubiti onog tko ih je prenuo iz vječnog sna i razotkriti vješto skrivane tajne.

Hart Island napušteni je otok New Yorka na kojem je u masovnim grobnicama pokopan velik broj siromašnih, koji si nisu mogli priuštiti pogreb. Dječji lijesovi veličine kutija za cipele i oni odraslih, napravljeni od jeftinih kartona, pokopani su zbijeni jedni na druge. Upravo zbog svoje povijesti Hart Island postaje mjesto radnje brojnih horor filmova pa tako i jezivog "Otoka mrtvih", Tima Southama.


Komentari (0)

Foto