Usamljeni osvetnik (2013)

The Lone Ranger (Originalni naziv)

akcija avantura vestern

Priča o legendarnom borcu za pravdu, Johnu Reidu

 
Režija: Gore Verbinski
Scenarij: Ted Elliott, Justin Haythe
Uloge: Johnny Depp, Armie Hammer, William Fichtner, Barry Pepper

Filmografija

Producent Jerry Bruckheimer i redatelj Gore Verbinski, dvojac koji stoji iza iznimno uspješne filmske franšize „Pirati s Kariba“ predstavljaju „Usamljenog osvetnika“ – uzbudljivu avanturu prepunu akcije i humora u kojoj proslavljeni maskirani junak ponovno oživljava, ovaj put na potpuno drugačiji način.

Godina je 1869. Odvjetnik John Reid (Armie Hammer) vraća su Teksas, tada još nedovršenom transkontinentalnom prugom, koju vodi menadžer Latham Cole (Tom Wilkinson). U vlaku se još nalaze Tonto i Butch Cavendish (William Fichtner), kojega transportiraju na mjesto vješanja, nakon što ga je uhitio Dan Reid (James Badge Dale), brat teksaškog rendžera. No Cavendishova banda izbaci vlak s tračnica te spasi Butcha. I dok Tonto završi u zatvoru, Dan imenuje Johna teksaškim rendžerom, zajedno sa šestoricom drugih te oni krenu u lov na Cavenidshovu bandu. Potjera upada u zamku u kanjonu, Cavendish ubije Dana, izvadi i pojede mu srce. Tonto, koji je pobjegao iz zatvora, pronalazi ubijene rendžere te ih pokapa. No bijeli konj probudi iz mrtvih Johna koji, kako Tonto objašnjava, ne može biti ubijen u borbi.
Zanimljivost je da je film zapravo nastao iz radioserije istoga imena te je prvi igrani film u dobre 32 godine u kojem se pojavljuju Tonto i usamljeni osvetnik. U produkciji Walta Disneya, Jerry Bruckheimer Films i Deppovog Infinitum Nihil, radi se o doista raskošnoj produkciji koja je na kraju i nagrađena nominacijama za Oscara za najbolje vizualne efekte i najbolji make-up i frizuru. O

Komentari (19)

Foto