Majstori iluzije (2013)

Now You See Me (Originalni naziv)

triler kriminalistički

4 nevjerojatna mađioničara, 3 nemoguće pljačke, 1 milijarda dolara

 
Režija: Louis Leterrier
Scenarij: Ed Solomon, Boaz Yakin, Edward Ricourt
Uloge: Morgan Freeman, Mark Ruffalo, Isla Fisher, Woody Harrelson, ...

Filmografija

FBI agenti prate grupu iluzionista koji pljačkaju banke tijekom svojih izvedbi, a publiku nagrađuju ukradenim novcem. Kritika je film prozvala zabavnijim od filmova ''Oceanovih 11, 12 i 13'' zajedno.

Četvero darovitih iluzionista zadivljuju javnost nizom hrabro i originalno izvedenih pljački sa skrivenim planom zbog kojeg FBI i Interpol sa strepnjom pokušaju pogoditi njihov sljedeći potez u napetom filmu redatelja Louisa Leterriera (Sudar titana).
Skupinu vodi Atlas (Jesse Eisenberg), a publiku će tijekom nastupa zadiviti pljačkom banke u Parizu iz Vegasa, razotkrivanjem kriminalca iz visokih redova i prebacivanjem njegovih milijuna na račune gledatelja, zbunjujući snage čuvara reda i zakona. Specijalni FBI agent Dylan Hobbs (Mark Ruffalo) odlučan je u namjeri da ih zaustavi, a prisiljen je raditi s Almom (Mélanie Laurent), detektivkom iz Interpola koja mu nije legla od prvog trenutka. Ne znajući kako dalje, okreće se Thaddeusu (Morgan Freeman), koji tvrdi da je pljačka banke u Parizu zapravo sjajno smišljena iluzija. Dylan i Alma počinju sumnjati da skupina ima nekoga izvana i da će im stati na kraj nađu li tu osobu. No tko bi to mogao biti? Ili se zbilja radi o magiji?
O SNIMANJU
Jedan od producenata, Bobby Cohen, objasnio je kako to da u filmu glume sama zvučna imena: "Odabrali smo glumce koji nam se sviđaju i s kojima želimo raditi, a ne po kriteriju tko je trenutno najtraženiji. Sa svakim novim imenom, bilo nam je lakše izabrati sljedeće. Jesse Eisenberg je bio prvi, zatim se priključio Woody Harrelson jer je uživao s Jessejem raditi Zombieland, Mark Ruffalo je želio raditi s Jessejem i Woodyjem, a Isla Fisher sa svima njima, pa se sve prirodno složilo."
Jedan od problema s iluzijama na filmu je to što gledatelj instinktivno sumnja u ono što vidi, a filmaši su bili odlučni izbjeći CGI i efekte kad god je bilo moguće tako da su glumci trebali naučiti sami izvoditi svoje trikove.

Komentari (10)

Foto