Isabel (2021)

Isabel: The Intimate Story of Isabel Allende / Isabel: La Historia Íntima de la Escritora Isabel Allende (Originalni naziv)

drama

Intimnu priča o životu Isabel Allende, najprodavanije latinoameričke autorice na svijetu

 
Režija: N/A
Scenarij: Jonathan Cuchacovich
Uloge: Daniela Ramírez, Néstor Cantillana, Rodolfo Pulgar, Rosario Zamora, ...

Filmografija

Ona je najčitanija živuća spisateljica na svijetu. Njezini romani prevedeni su na 35 jezika i prodani u više od 74 milijuna primjeraka diljem svijeta. Ima 14 međunarodno priznatih doktorata uključujući i jedan s Harvarda (2014.) te jedan sa Sveučilišta u Santiagu u Čileu (2015.). Nakon smrti kćeri Paule 1992. godine, u njezinu čast osniva humanitarnu zakladu Isabel Allende posvećenu zaštiti i osnaživanju žena i djece diljem svijeta.

Na vrhuncu svoje karijere, Isabel prima poražavajuću vijest da joj kći umire pa odlučuje svoj život staviti na čekanje i brinuti se o kćeri, sve dok joj ona ne umre na rukama, nekoliko mjeseci kasnije. Usporedno vidimo ženu spremnu boriti se za sebe, svoje želje i snove, ženu koja se ne boji riskirati i prekršiti sve društvene norme svoga vremena u potrazi za srećom, ženu koja mora napustiti svoju zemlju zbog političkog progona, ženu koja sve napušta zbog ljubavi i koja se potpuno posvećuje pisanju kako bi zaboravila na svoju bol.

Komentari (0)

Foto