Polly se vraća kući (1990)

POLLY COMIN' HOME (Originalni naziv)

mjuzikl obiteljski

Povratak u rodni grad donosi uzbuđenje ali i određene probleme zbog rasne netrpeljivosti

 
Režija: Debbie Allen
Scenarij: William Blinn
Uloge: Keshia Knight Pulliam, Phylicia Rashad, Dorian Harewood, Barbara Montgomery...

Filmografija

"Polly Comin' Home!" zanimljiv je i zabavan spoj angažirane socijalno-političke i obiteljske drame s humornim elementima te mjuzikla. Zanimljiva i poučna priča režirana je lakom rukom, a izvrstan glumački ansambl daje svoj doprinos. Redateljica Debbie Allen iskusna je i plodna TV redateljica, koja je režirala i TV film "Polly", čiji je "Polly Comin' Home!" nastavak.

Top ljestvicama vlada mladi Elvis Presley, a dr. Martin Luther King vodi pokret za crnačku ravnopravnost. Utemeljiteljica sirotišta u gradiću Harringtonu, Afroamerikanka Polly Harrington, vraća se s nećakinjom Polly u rodni gradić, gdje za upravitelja sirotišta angažira bijelca Dabneyja Mayhewa, koji gaji predrasude prema crncima. Najbolji prijatelj male Polly je dječak Jimmy Bean, i njih dvoje odlaze u Atlantu - Jimmy Bean kako bi susreo dr. Kinga, a Polly zbog dr. Roberta Shannona, koji je nekad bio u ljubavnoj vezi s njezinom tetom, i za kojeg bi željela da se angažirao oko rada u sirotištu...

Najpoznatija imena u glumačkoj ekipi su P. Rashad, supruga naslovnog lika u popularnoj TV seriji Cosby Show, te D. Harewood, koji je nastupao u izvrsnoj TV seriji Odletjet ću, a i mala K. Knight Pulliam nastupala je u Cosby Showu, kao jedna od kćeri dr. Huxtablea i njegove supruge.

 


Komentari (0)

Foto