Čuda od djece (2011)

Wunderkinder (Originalni naziv)

drama

Troje glazbeno talentirane djece pokušava preživjeti II. svjetski rat

 
Režija: Markus Rosenmüller
Scenarij: Stephen Glantz, Artur Brauner
Uloge: Gedeon Burkhard, Natalia Avelon, Rolf Kanies, Kai Wiesinger

Filmografija

Tijekom Drugoga svjetskog rata u Ukrajini, troje glazbenih čuda od djeteta, mala Njemica i dvoje židovske djece, moraju naučiti koristiti svoj glazbeni talent, svoje prijateljstvo i hrabrost kako bi opstali u ludom svijetu odraslih.

Poltawa, Ukrajina, početkom 1940-ih. S invazijom njemačke vojske naglo prestaju dobri odnosi između odraslih Nijemaca i Rusa, ali ne i između djece koja su već nekoliko godina najbolji prijatelji: Njemice Hanne Reich i dvoje židovske djece, Abrasche Kaplana i Larisse Brodsky.

Troje prijatelja zajednička je ljubav prema klasičnoj glazbi. Abrascha i Larissa veoma su daroviti glazbenici. Oboje su prilično poznati unutar Sovjetskog Saveza i Komunistička partija već je odlučila poslati djecu u SAD, međutim uoči njihova odlaska političke se okolnosti promijene: nacisti su objavili rat Sovjetskom Savezu.

Budući da su u dobi od 12 i 13 godina, djeca još ne mogu shvatiti ludilo i okrutnost odraslih te vide samo jedan izlaz iz ove katastrofe: međusobno pomaganje i osvajanje srca odraslih s pomoću svojih glazbenih sposobnosti.


Komentari (0)

Foto