Beyonce: Život je samo san (2013)

Beyonce: Life Is But a Dream (Originalni naziv)

glazba dokumentarni

Višestrani portret Beyonce, pjevačice koja je 16 puta osvojila „Grammy“

 
Režija: Ed Burke, Beyoncé Knowles
Scenarij: Ilan Y. Benatar, Ed Burke
Uloge: Beyoncé Knowles, Jay-Z, Kelly Rowland, Solange Knowles

Filmografija

Superzvijezda Beyonce predvodi i režira svoj prvi HBO-ov specijal, dugometražni dokumentarac koji spaja privatne zakulisne snimke s naelektriziranim izvedbama na nekoliko nedavnih nastupa.

Film sadrži opsežni materijal snimljen u prvom licu, koji je u nekim dijelovima snimila i sama Beyonce na svome laptopu, i u kojem razmišlja o realnim aspektima slave, utočištu koje nalazi na pozornici i transcendentalnoj radosti majčinstva koju je doživjela u siječnju 2012.

Film nas upoznaje i s Beyonceinim djetinjstvom u Houstonu preko kućnih videa koji otkrivaju ne samo njezin rano razvijeni talent nego i povezanost s obitelji, posebno s mlađom sestrom, također izvođačicom, Solange. Pratimo i izazove s kojima se susrela kada je, nakon raspada supergrupe „Destiny's Child“, odlučila sama upravljati svojom karijerom i osnovati tvrtku „Parkwood Entertainment“.

U filmu su zabilježeni i intenzivni tjelesni i emocionalni napori koje ulaže prilikom ulaska u studio, pripreme za izvedbu uživo, vođenje posla i upravljanje obiteljskim životom, uključujući njezin trijumfalni povratak pod svjetla reflektora nakon rođenja Jay-Z-jeve i njezine kćeri, Blue Ivy Carter.

Zakulisni materijal protkan je Beyonceinim dojmljivim koncertnim izvedbama u kojima do izražaja ne dolazi samo njezin iznimni vokal nego i upečatljivo vladanje pozornicom i briljantno koreografirana plesna vještina.


Komentari (0)

Foto