ponedjeljak, 01.04.2024 13:55

Kraljice koje su promijenile svijet (2023)

Queens That Changed The World (Originalni naziv)

dokumentarni

Kako je šest žena vladalo itekako nadmašivši svoje muške suparnike

sez.1 ep.4Stoljećima je Hatšepsut zahtijevala da bude predstavljena kao muškarac s bradom u suvremenim prikazima; ona je zapravo bila briljantna kraljica koja je donijela bogatstvo i umjetnost starom Egiptu.
 
Režija: Angie Cox
Scenarij:
Uloge: Leah Harvey

Filmografija

Dugo smatrane tek popratnim likovima u povijesti kojom su dominirali muškarci, neke su kraljice posjedovale iznimnu moć. Otkrivamo kako je šest žena vladalo itekako nadmašivši svoje muške suparnike.

Dugo smatrane tek popratnim likovima u povijesti kojom su dominirali muškarci, neke su kraljice posjedovale iznimnu moć i vladale na načine koji su itekako nadmašili njihove muške suparnike. U ovoj seriji otkrivamo što je pokretalo te žene, kako su potvrdile svoj autoritet i otkrivamo razdoblja kada je biti ženom katkad imalo svoje prednosti. Pratimo uspon do moći svake kraljice i istražujemo njihovu vladavinu. Analizom povjesničara, akademika i psihologa izdvojit ćemo izazove s kojima su se suočavale i otkriti jedinstven pristup moći svakog monarha, istodobno shvaćajući šire teme poput promjene položaja žena u društvu i što je to značilo biti 'ljepši spol'.

Komentari (0)

Foto