subota, 30.03.2024 18:50

Salme: Drevni vikinški pogrebni brodovi (2023)

Salme: Ancient Viking Burial Ships (Originalni naziv)

dokumentarni

Istražujemo jedno od najuzbudljivijih arheoloških otkrića u novije vrijeme

sez.1 ep.1Vraćamo se u Europu od prije tisuću godina da bismo otkrili kako je to bilo biti Vikingom u vikinško doba i istražili jedno od najuzbudljivijih arheoloških otkrića u novije vrijeme.
 

Godine 2008. jedan od dva broda iz ere Vikinga slučajno je iskopan u Estoniji. Otkrivamo tajnu u pozadini dvaju brodova koji bi mogli promijeniti naše poimanje Europe iz ere Vikinga.

Godine 2008. skupina građevinskih radnika koja je postavljala žice za obližnju školu u Saaremai u Estoniji slučajno je iskopala prvi od dvaju brodova iz doba Vikinga. Brodovi su sadržavali ljudske kosti i obilne količine grobnih priloga. Oči međunarodne istraživačke zajednice uskoro su bile uprte u njih. Tko su ljudi u tim grobovima, tko ih je pokopao i što se tamo dogodilo prije 1300 godina? Arheolozi traže odgovore na ova pitanja posljednjih 13 godina. Uz pristup vodećim arheolozima i dramatičnim rekonstrukcijama, otkrivamo tajnu u pozadini tih dvaju ponovno otkrivenih brodova koji bi mogli promijeniti naše poimanje Europe iz doba Vikinga.

Komentari (0)

Foto